Subota, 15 svibnja, 2021

Djevojčica (16) preminula u vozilu Dade Džafića na putu do Hitne pomoći: “Strašne scene. Prošao sam kroz crveno svijetlo, vozio po trotaoru. Sve je trajalo dvije ili tri minute”

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Govorila je da joj se manta, da otvorimo prozor, da joj je loše. Već kod Fabrike duhana Sarajevo glava joj je klonula i tu je, nažalost, preminula – ispričao je Danijel Dado Džafić iz Sarajeva.

“Ne možete da vjerujete. Gledate djevojčicu koja vam uđe u vozilo na svojim nogama, a tri minute poslije je mrtva”, ovim riječima je počeo svoju potresnu ispovijest za „Avaz“ Danijel Dado Džafić.

Naime, 4. februara prisustvovao je velikoj drami koju će, kako kaže, pamtiti dok je živ. On je sa suprugom, koja je u osmom mjesecu trudnoće, 4. februara povezao 16-godišnju Ajišu Brajlović i njenu majku.

Danijela je pozvala Ajišinia majka da je vozi u Hitnu pomoć, odnosno da dođe po njih u sarajevsko naselje Buča Potok.

– Govorila je da joj se manta, da otvorimo prozor, da joj je loše. Već kod Fabrike duhana Sarajevo glava joj je klonula i tu je, nažalost, preminula. Moja supruga joj je davala vodu, masirali su joj vrat, ali već se i vilica ukočila. Strašne scene. Prošao sam kroz crveno svijetlo, vozio po trotaoru. Sve je trajalo dvije ili tri minute. Pred Hitnom je doktorica provjeravala puls i govorila „reanimacija, reanimacija“… Pokušavali su pola sata da je ožive, ali nisu uspjeli – priča u jednom dahu Džafić.

Prema njegovim riječima, ubrzo je došla policija i tužioc.

– Sve su fotografisali, uzeli izjave. Tek jučer su stigli nalazi obdukcije i utvrđeno je da se radi o zapetljaju crijeva. Puklo joj je debelo crijevo te je došlo do sepse – kaže ogorčeno Džafić i dodaje da sedam dana nakon drame, prolaze mu jezive scene kroz glavu.

– Uđem u vozilo, pogledam u retrovizor i vidim nju. Mladi život je ugašen. Katastrofa, ne znam šta drugo da kažem. Žao mi je male Ajiše. Žao mi je njene majke Sabine. Ona je borac. Sve je na njenim leđima bilo – zaključio je Džafić.

Dženaza namaz će se obaviti u petak na mezarju Kovači – Hrasnica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo