Utorak, 3 kolovoza, 2021

Djevojčica koja sama gradi kuće za beskućnike

Nemojte propustiti

[wonderplugin_gallery id=”348″]

Devetogodišnja Hailey Fort pravi kuće onima koji nemaju krov nad glavom. U dobi od pet godina, srce ove djevojčice iz King Forta u Washingtonu bilo je slomljeno kada je ugledala beskućnika na ulici. Upitala je roditelje kako mu može pomoći i od tada im pomaže kroz hranu i gradnju mobilnih kuća.

Trenutno pravi sklonište za svog prijetelja Edwarda, a u ovoj godini planira da izgradi 12 kuća. Edward je nedavno izgubio posao u lokalnom supermarketu i Hailey mu je pružila ruku spasa. Djevojčica želi biti sigurna da ima suho i toplo mjesto za spavanje.

Njena majka pobrinula se da sve bude po zakonu, pa je o njenom projektu razgovarala sa gradskim vlastima. Ostalo je još da se utvrdi lokacija na kojoj će kuća biti sagrađena.

“Ne želim da spava pod otvorenim nebom. On je zaista fin, lako je s njim razgovarati”, rekla je Hailey o svom prijatelju.

WRCBTV izvještava da Hailey kuće gradi vlastitim rukama. Vješta je u korištenju električnih alata poput klamarice ili hidraulične i električne bušilice. Pod nadzorom svoje majke, cijeli proces gradnje odradi sama, a pomoć od odrasle osobe potražio kada treba da se koristi pilom.

Ponekad za savjet upita svog djeda koji radi na sličnim poslovima. Kuće koje ova plemenita djevojčica izrađuje dobro su izolirane, a oni koji borave unutra sigurni su da će im biti toplo.

Edward nije jedini beskućnik kojem Hailey planira da pomogne. Sa šest godina je u svojoj zajednici pokrenula vrt za beskućnike.

Prema Facebook stranici Hailey’s Harvest, cilj joj je da u 2015. prikupi preko 100 kg krane, 1.000 toaletnih potrepština, 500 komada ženskih higijenskih proizvoda, 100 kaputa i onoliko skloniša za spavanje koiliko može da nađe prostora.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo