Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Djevojčice skupile novac i platile komšiji struju

Nemojte propustiti

Djevojčice Tijana Blagojević i Mihaela Čikić iz potkozarskog sela Grbavci kod Bosanske Gradiške sakupile su novac i komšiji koji živi u teškim uvjetima platile struju.

Stjecajem nesretnih okolnosti Zoran Šukalo (40) iz Grbavaca je prije sedam godina doživio tešku saobraćajnu nesreću i ostao gotovo nepokretan.

Brojne terapije

Poslije dugotrajnog liječenja i brojnih terapija uspio je da prohoda, ali samo uz pomoć štaka.

– Plašio sam se da ću ove božićne i novogodišnje praznike dočekati u mraku, jer je dug za struju bio veliki i nisam bio u mogućnosti da ga platim – kaže Zoran.

Pomoć je stigla od 11-godišnje Tijane, koja je u pismu Djeda Mrazu poželjela da sakupi 450 maraka i plati struju za Šukala.

Na konkursu “Piši pismo Djeda Mrazu Zimskog grada” Tijana je osvojila poklon bon od 50 maraka, a znajući da to nije dovoljno da se izmiri račun za struju, ona je uz pomoć prijateljice Mihaele krenula u humanitarnu akciju da sakupi ostatak novca.

Njena akcija podigla je i cijelo selo na noge i u kratkom periodu novac je prikupljen.

– Zahvaljujući dobrim i humanim komšijama iz sela sakupili smo i više nego što je bilo potrebno odnosno 482 marke – priča Tijana, koja je odlična učenica Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

Pomoć za Zorana

Tako je plaćen račun za struju u iznosu od 450 KM, a ostatak novca Tijana je iskoristila za kupovinu osnovnih životnih namirnica za Zorana.

– Naše malo nekome znači mnogo. Svi zajedno smo pomogli i usrećili našeg komšiju Zorana. Sada će mu biti mnogo ljepše i prijatnije u njegovoj kući tokom ovih hladnih zimskih dana – rekla je Tijana i zahvalila svima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo