Petak, 14 svibnja, 2021

Djevojka (19) koja je pronađena u rijeci kod Ljubuškog nije praunuka Džemala Bijedića!

Nemojte propustiti

Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavldala je panika.

Nakon što su mnogobrojni mediji objavili da je praunuka Džemala Bijedića ubijena, a njeno tijelo bačeno u rijeku, redakciji “Oslobođenja” se obratio Džemal Bijedić, unuk Džemala Bijedića, kako bi demantirao novinarske napise o porodičnoj relaciji Lane i Džemala Bijedića.

– Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo vjerovati šta se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji kite na ovako ružan način. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata djeca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova kćerka je Nina, majka nastradale Lane – kazao je on, prenosi “Oslobođenje“.

Podsjetimo, mnogobrojni mediji su ranije objavili da je nesretna djevojka Lana Bijedić iz Mostara kćerka poznate univerzitetske profesorice iz Mostara, a praunka Džemala Bijedića.

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je L. B. (19) ubijena, u Mostaru su zvaladali šok i nevjerica.

Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavldala je panika. Majka je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su kazali da će sutra imati više informacija za javnost.

Tijelo Lane Bijedić izvukli su pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo