Petak, 27 siječnja, 2023

Djevojka (21) lagala da ima rak i prikljupala novac za liječenje

Nemojte propustiti

21-godišnja djevojka iz SAD je lagala da boluje od raka kostiju i mozga, i na taj način prikupljala novac, odnosno prevarila veliki broj ljudi. Prevarila je i jednu ženu koja je za nju organizirala prikupljanje novca.

britani-ozarovski_fBritany Ozarovski (21) iz Seldena u SAD pojaviće se u utorak na Krivičnom sudu u Safolku pod optužbom da je, izigravajući žrtvu raka, uzela od dobrovoljnih davalaca desetine hiljada dolara.

Ona je ostavljala kasice u prodavnicama i restoranima, dijelila letke i na vlastitom sajtu upoznavala javnost sa svojim “bolešću” kako bi izazvala sažaljenje ljudi i izvukla im novac iz džepa. Tvrdila je da boluje od neizlječivog raka mozga i kostiju i da ne može da plati hemoterapiju i zračenje, prenosi Blic

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva u Safolku, riječ je o narkomanki kojoj je novac bio potreban da bi podmirila svoje ogromne potrebe za drogom. Na ovaj način prevarila je čak 25 preduzeća u okruzima Safolk i Nasau, gde je ostavila kasice za prikupljanje pomoći.

“Slomila mi je srce i srce mnogih drugih ljudi”, kaže vlasnica pet-šopa Liz Patrikola, koja boluje od raka dojke.

Ona je organizovala akciju za prikupljanje pomoći za Britani Ozarovski, uključujući i prodaju majica, u kojoj je prikupljeno oko 4.000 dolara.

Vlasnica susjedne prodavnice namirnica pomogla je u organizovanju plesne večeri i prikupila 7.000 dolara. Tom O’ Grejdi iz prodavnice delikatesa “Tuskani gurme market” lično joj je dao 5.000 dolara, a njegova žena joj je uoči manifestacije poklonila tretman u svom salonu i novu odjeću, prenosi pomenuti portal

“Djelovala je krhko i išla je sa štapom. Nismo ništa sumnjali”, rekao je O’ Grejdi. “Kada smo čuli da je u pitanju prevara, supruga i ja smo bili skrhani.”

Uspjela je čak da prevari i svoju baku, koja joj je dala 100.000 dolara. Trenutno se nalazi u pritvoru i čeka podizanje optužnice.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nižu se reakcije na Nešićeva tri prsta u studiju FTV-a: “Sarajevo je konačno oslobođeno…”

Nešić se izvinio sinoć “ukoliko je nekoga uvrijedio” pokazivanjem tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH u Sarajevu, ali je...

Možda vas zanima i ovo