Subota, 25 rujna, 2021

Djevojka iz Srbije svakodnevno prijavljuje da je silovana ili oteta, kada dođe policija snima ih i šeruje na Facebook

Autor:Kurir

Nemojte propustiti

Zbog maltretiranja, silovanja i zlostavljanja M. P. je prijavljivala i brojne policajce u Milanovcu i Čačku, a mnogi od tih postupaka još uvjek traju.

M. P. (26) iz okoline Gornjeg Milanovca u Srbiji već dvije i pol godine zadaje muke policajcima, jer gotovo svakog dana podnosi krivičnu prijavu zbog silovanja ili otmice!?

Prema riječima izvora „Kurira“, M. P. važi za rekordera u broju podnijetih prijava protiv svojih sugrađana.

– Policiji u Milanovcu i Čačku za dvije i pol godine stiglo je više od 300 njenih pismenih predstavki, od toga 30 za silovanje, i to samo u ovoj godini – kaže izvor „Kurira“ i dodaje da u historiji policije u ovom dijelu Srbije ne pamte sličan slučaj.

Nijedan slučaj silovanja koji je ova žena prijavila nije dokazan, odnosno M. P. nikada tokom istrage nije priložila nalaz ginekologa, niti ijedan drugi materijalni dokaz koji bi potkrijepio njene tvrdnje.

– Jednom prilikom smo imali nalog da posjetimo sve ginekološke ordinacije u dva grada, jer je podnosilac prijave u izjavi rekla da ima nalaz ginekologa da je silovana. Operativnim radom je utvrđeno da nije posjetila nijednog ljekara, a takav smo izvještaj i poslali tužiocu – priča za „Kurir“ inspektor policije u Čačku i objašnjava sistem po kojem ova žena vuče za nos policiju i pravosudne organe.

– Kada se prijavi silovanje ili otmica, tada se po hitnosti pali crveni alarm. Mobilišu se sve raspoložive jedinice policije, uključeni su Žandarmerija i Hitna pomoć. Međutim, kada stignemo na lokaciju na kojoj M. P. tvrdi da je silovana, oteta ili zvjerski mučena, nailazimo na zatvorenu kapiju dvorišta, u kojem se nalazi čopor pasa, pored kojih je nemoguće pristupiti kući. Mi je tada na sve načine zovemo, ali svaki put bez uspjeha. Ona se krije iza zavjese, snima nas i uživo emituje na društvenim mrežama – priča ogorčeno inspektor.

Zbog maltretiranja, silovanja i zlostavljanja M. P. je prijavljivala i brojne policajce u Milanovcu i Čačku, a mnogi od tih postupaka još uvjek traju.

– Na meti njenih prijava bili su i ljekari, socijalni radnici, a njima je zamjerila maltretiranje, zlostavljanje i slično, što takođe nikada nije dokazano – objašnjava izvor „Kurira“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo