Srijeda, 3 ožujka, 2021

Žena kojoj je muž otkinuo nos i uši na putu je oporavka

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Žena koju je suprug u Afganistanu brutalno pretukao i maltretirao nakon što je pokušala pobjeći od njega dobro se oporavlja u SAD-u, gdje joj liječnici još rekonstruiraju lice.

Aesha-MohammadzaiAeshu je otac obećao talibanskom borcu dok je imala 12 godina kako bi otplatio dug. Nova obitelj ju je maltretirala te su je prisiljavali da spava u staji sa životinjama. Pokušala je pobjeći, ali su je ulovili. Za kaznu, suprug joj je otkidao nos i uši.

Kasnije je otpuzala do kuće svog djeda, gdje se malo oporavila, nakon čega je otišla u američku bazu u Afganistanu, gdje su joj obećali pomoći.

Aesha Mohammadzai preselila se u SAD prije dvije godine, a od onda se liječnici brinu o njoj. Nesretnoj djevojci suprug je odrezao nos, a još se oporavlja. Koža i meso s lica koji su prije bili skroz uništeni sada se oporavljaju, javlja Daily Mail, prenose 24sata.

Aesha je istaknula kako je na pola puta do potpunog oporavka, a istaknula je da ju više nije strah pogledati se u ogledalo.

– Više me nije briga za neke stvari. Svi imaju svoje probleme, a ja sam se sa svojima naučila nositi. U početku me bilo strah svega te me bilo strah čak i pogledati se u ogledalo. Bojala sam se i budućnosti – ispričala je Aesha.

Dodaje kako su joj liječnici ugradili silikonski jastučić u čelo kako bi joj proširili kožu da joj mogu napraviti umjetni nos. Liječnici planiraju uzeti dio njenog rebra, kojeg će joj ugraditi u lice umjesto nosa.

Nesretna žena je svoju priču prvi put ispričala 2010. godine, a sve je objavio časopis Time. Objavili su njenu fotografiju na kojoj je bez nosa, a slike su šokirale svijet.

Liječnici su joj ugradili silikonski jastučić u čelo kako bi joj proširili kožu da joj mogu napraviti umjetni nos. Liječnici planiraju uzeti dio njenog rebra, kojeg će joj ugraditi u lice umjesto nosa.

Bila je jedno vrijeme u Kabulu na tajnoj lokaciji te su je odvezli u SAD, gdje se još liječi.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo