Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Djevojke oprez: Kapci su joj se zalijepili zbog krivotvorene šminke iz Kine

Nemojte propustiti

Ugledavši na eBayu limitiranu liniju sjenila za oči Dior puno jeftiniju oko nego u lokalnoj trgovini, Rosy Ferry (28) bila je presretna. Ali sreća je nestala onog trenutka kada je prvi put stavila na kapke.

– Žena koja ga je prodavala kazala je da je sjenilo jeftinije jer ga je samo otvorila i isprobala boje. Inače mu je cijena u trgovini oko 50 eura. To mi se činilo razumno i naručila sam ga – prisjetila se Rosy sretna što joj je s očima sve uredu. Nije ni slutila da sjenilo dolazi iz Kine pa joj je bilo čudno preuzeti paket oblijepljen kineskim naljepnicama, piše 24sata.

Nedostajala je i baršunasta vrećica u kojoj ga inače prodaju. Međutim sjenilo je izgledalo dobro i imalo je normalan miris pa ga je isprobala. Istu noć oči su je počele svrbjeti, a šok je uslijedio ujutro. Probudila se i nije mogla otvoriti kapke. Bili su čvrstvo zalijepljeni.

Panično je odjurila u kupaonicu i uspjela ih je otvoriti tek nakon namakanja vodom. Izvan sebe od šoka, pogledala se u ogledalo, a oči su joj bile krvavo crvene, a kapci natečeni. Bilo joj je neugodno izaći iz kuće pa je poslala supruga u ljekarnu po antibiotske kapi za oči koje je koristila tjedan dana. Ali, prošla su još dva naredna tjedna dok joj se oči nisu vratile u normalu.

Sada se ne usudi staviti nikakvu šminku na oči jer je iskustvo bilo strašno.

– Odnijela sam to sjenilo u trgovinu i prodavačica mi je rekla da je krivotvoreno. Imala sam sreću da je sve dobro prošlo, ali više nikada u životu neću kupovati kozmetiku na eBayu – ispričala je Rosy za Daily Mail.

Ona nije jedina žrtva krivotvorene kozmetike, stručnjaci kažu da je europsko tržište preplavljeno njome. U takvim proizvodima pronađene su opasne razine po život opasnog cijanida.

– Treba biti oprezan jer krivotvorena kozmetika sadrži i visoke razine teških metala; olova, arsena, bakra, žive i kadmija, koji su povezani s mnogim zdravstvenim problemima, od alergijskih reakcija, živčanih problema do smrti – upozoravaju stručnjaci.

Kozmetiku kupujte od provjerenih trgovaca, posebno ako se radi o poznatim i skupim robnim markama jer njih najviše krivotvore. I zapamtite, sve što stavite na kožu kroz pore će ući u tijelo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo