Utorak, 27 srpnja, 2021

Do kraja juna bit će završeno uređenje staze Marša mira 2015.

Nemojte propustiti

„Marš mira 2015“, jedna od aktivnosti u okviru obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici će se održati od 8. do 10. jula 2015. godine. Za ovogodišnji „Marš mira“ vlada veliko interesovanje kako domaće tako i svjetske javnosti, saopćeno je, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Hamdija Fejzić, predsjednik Pododbora za Marš mira, je rekao da nije još sve spremno za ovogodišnji „Marš mira“, ali da su pripreme u toku.

– U toku su pripreme, imamo određene probleme na trasi puta koja su prouzrokovala prošlogodišnja klizišta. Imamo obećanja da će Federalno ministarstvo izbjeglica da odvoji dio sredstva kojim ćemo mi otkloniti probleme koje imamo. Ti problemi će biti otklonjeni u drugoj polovini juna, tako da ćemo mi do kraja juna imati sve spremno za održavanje
ovogodišnjeg marša – istakao je Fejzić

Fejzić je dodao i da su se do sada za „Marš mira 2015“ prijavile „određene skupine koje su se i ranijih godina prijavljivale i učestvovale u maršu“.

– Već imamo najave da će ovogodišnji Marš mira pohoditi više osoba nego proteklih godina. Biće tu i javnih ličnosti, imamo najave i da će britanski parlamentarci učestvovati u Maršu mira, a i gospođa Tanja Fajon koja će učestvovati u određenoj trasi puta – dodao je Fejzić.

Svi koji se žele da učestvuju u ovogodišnjem Maršu mira mogu se prijaviti putem internet stranice: www.marsmira.org a informacije na e-mail: marsmira2015@gmail.com.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo