Srijeda, 24 veljače, 2021

“Dobar dan! Zovemo iz policije. Trebate nam predati 47 hiljada eura s vašeg računa jer sumnjamo da su krivotvoreni”

Nemojte propustiti

Proglašene oštrije mjere: Od sutra se primjenjuje nova naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS objavio je nove naredbe, preporuke i mjere koje stupaju na snagu 25. februara 2021....

BiH napravila važne korake ka NATO-u: Formirana komisija, usvojen Program reformi i biće poslan u Brisel

Ministrica Turković je kazala kako su i svi srpski ministri glasali za Program reforme i da se on u...

Palmer pohvalio Dodika zbog skidanja table sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića

U intervjuu za Glas Amerike, Matthew Palmer, zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država za Evropu i Evroaziju, te specijalni...

SIPA na terenu: Novi pretresu u Sarajevu u slučaju Dženan Memić

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja. Po nalogu...

HRVATSKA – Dvojica muškaraca u dobi od 54 i 52 godine sumnjiče se za pokušaj prijevare, a istragu je protiv njih pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Sumnja se da su njih dvojica, na za sada neutvrđeni način, doznala da oštećenica na bankovnom računu ima poveći iznos novca. S još jednom, za sada nepoznatom osobom, odlučili su domoći se tog novca. Nazvali su je na fiksni telefon.

– Dobar dan. Zovemo iz policije. Moramo provjeriti novac koji držite na računu u banci jer sumnjamo da je krivotvoren. A da bi ga provjerili, vi ga morate podići iz banke i donijeti kući te predati kolegi kada vam dođe na vrata – kazali su osumnjičenici oštećenici.

Ona im je povjerovala te je otišla u banku gdje je htjela podignuti 47 tisuća eura, no službenica joj je taj novac odbila isplatiti. Naime, radilo se o povećoj sumi, a klijentica nije banci najavila da će toliki novac odjednom podići.

No osumnjičenici su ponovo nazvali oštećenicu koja im je pojasnila da ne može podići toliki novac.

– Pa odite onda u banku i podignite 17.000 eura – kazali su joj.

Ona je ponovo otišla u banku, no nije uspjela podignuti 17.000 eura već samo 5000, a službenica banke posumnjala je da se radi o prevari pa je pozvala policiju.

Kada su osumnjičenici ponovo nazvali oštećenicu, ona im je kazala da je uspjela podići samo 5000 eura, na što su oni odgovorili da je to u redu te da će policijski dostavljač po taj novac doći 16. siječnja oko 9 sati. No kada je 52-godišnjak došao po novac, uhapšen je te je na kraju zajedno sa svojim 54-godišnjim pajdašem pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tegeltija tvrdi: Pfizer nas ucjenjuje, vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima

"Obećali su 27.000 vakcina sada i krajanje vrijeme je da prestanemo biti fini prema njima jer je njihova obaveza...

Možda vas zanima i ovo