Petak, 14 svibnja, 2021

Doberman se otrgao vlasnici i napao petogodišnjeg dječaka u Novom Sarajevu!

Nemojte propustiti

Pas je zalajao na dijete, ono se prepalo i ustuknulo, vlasnica je odvezala povodac i krenula sa svojim ljubimcem koji se tog trenutka otrgnuo iz njenih ruku, skočio na dječaka i zario mu zube u stomak… – ispričao je očevidac ovog šokantnog događaja

dolac-malta1Slučaj se dogodio prije nekoliko dana u Novom Sarajevu, u ulici Envera Šehovića, ispred poznate lokalne pekare ‘Malta’. Sunčano popodne izmamilo je brojne stanare u obližnju kafanu ‘Nash’, koja se nalazi tik uz pekaru i u kojoj se, među gostima, nalazio i jedan otac sa svojim petogodišnjim sinom. Dječak je u jednom trenutku krenuo u pekaru, da kupi kiflu, a ispred ulaznih vrata stajao je vezan doberman, čija se vlasnica nalazila u pekari.

Pas je zalajao na dijete, ono se prepalo i ustuknulo, vlasnica je odvezala povodac i krenula sa svojim ljubimcem koji se tog trenutka otrgnuo iz njenih ruku, skočio na dječaka i zario mu zube u stomak.

Sarajlija koji se nalazio u kafani ‘Nash’ i bio očevidac napada, dodaje:

– Sve se odigralo u trenu, pred očima svih nas koji smo tu sjedeli i pred očima zatečenog oca… Vlasnica dobermana je djevojka od jedva dvadesetak godina koja uopšte nije mogla da ovlada svojim psom i koja se u toj situaciji nije snašla. A da stvar bude gora, nije čak ni smatrala da je kriva za ono što se dogodilo, jer ‘to uvijek može da se desi’.

Užasnuti otac je zgrabio dijete i pojurio u Hitnu pomoć, a građani su pozvali policiju. Doberban, naravno, nije imao propisanu opremu na sebi, tačnije nije imao brnjicu/korpu na njušci, a na upit ‘zašto’, mlađahna vlasnica pojasnila je policajcima “da je ranije imao kožnu korpicu na njušci ali je rastrgao”!!!

Prijava je podnesena, no da li će zaista ikada vlasnici odgovarati za postupke svojih ljubimaca i njihove posljedice, kao i za svjesno ugrožavanje sigurnosti običnih građana?! Petogodišnji dječak je, srećom, prošao samo sa jednom ozljednom, koja će se se uspješno sanirati, ali šok i strah koji je pretrpio ostaće mnogo duže, kao i činjenica da je tragedija mogla biti mnogo veća.

Zakoni postoje, kao i propisane obaveze i kazne za one koji “bez nadzora ili zaštitnih sredstava drže i vode opasne životinje”, a na policijskim i sudskim organima je da ih sprovode.

(Depo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo