Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Dobija li BiH patriotski blok u RS-u? Iz SDA tvrde: Uvijek smo spremni na saradnju, ali SDP ranije nije imao interes

Nemojte propustiti

– Poziv SDP-a na okupljanje svih probosanskohercegovačkih stranaka u entitetu RS ideja je koju SDA propagira već godinama, ali za koju u prošlosti, nažalost, upravo SDP nije imao razumijevanje i interes – saopšteno je iz SDA

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, zajedno sa potpredsjednikom ove stranke, Vojinom Mijatovićem, jučer je na press konferenciji predstavio ideju projekta o ujedinjenju probosanskih stranaka u Republici Srpskoj, što bi dovelo do formiranja trećeg odnosno patriotskog bloka u RS-u, nezavisno od trenutno vladajućih i opozicionih stranaka u manjem bh. entitetu.

Iz SDP-a su pozvali sve probosanske stranke da podrže ovaj projekat, sa posebnim naglaskom na SDA stranku koja ima najbrojnije glasačko tijelu u RS-u, u poređenju sa svim drugim strankama čije je sjedište u Federaciji BiH.

Tim povodom, danas su se iz SDA oglasili saopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

– Poziv SDP-a na okupljanje svih probosanskohercegovačkih stranaka u entitetu RS ideja je koju SDA propagira već godinama, ali za koju u prošlosti, nažalost, upravo SDP nije imao razumijevanje i interes.

SDA nikada nije odbijala učešće u projektima koji su dobri za državu Bosnu i Hercegovinu, a naročito u onim projektima za koje se sama zalagala. Spremni smo da o zajedničkom nastupu u entitetu RS razgovaramo sa svim političkim strankama koje prepoznaju tu potrebu.

Sve ideje koje će doprinijeti jačanju države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, omogućiti snažniji ekonomski razvoj i iskorak na euroatlantskom putu imat će bezrezervnu podršku SDA, pa tako i mogućnost zajedničkog nastupa u entitetu RS. Spremni smo i na formiranje širokog patriotskog fronta koji bi se na državnom nivou suprostavio retrogradnim i secesionističkim snagama, saopćeno je iz SDA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo