Subota, 27 veljače, 2021

Dobila otkaz nakon što je pronašla momka!

Nemojte propustiti

Hrvatski branitelji protiv izgradnje džamije Alija Izetbegović: Asocira nas na progone i etničko čišćenje

Nazvati vjerski objekt po Aliji Izetbegoviću, naglašavaju predstavnici udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Bugojna, neprimjereno je iz više razloga...

Dr. Dragan Stevanović: Ovo nije “gripica” nego ozbiljna bolest; U karijeri nisam vidio veći broj teško oboljelih

Dr. Dragan Stevanović je kazao da za 30 godina nije vidio veći broj teško oboljelih. Mi smo upozoravali da se...

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Tridesetrogodišnja britanska pravnica Kate Baker prijavila je sudu kompaniju u kojoj je radila jer je dobila otkaz zbog toga što je pronašla momka. Baker kaže da joj je šef branio da se upušta u ljubavne veze te da ne smije imati djecu.

Kate_BakerMlada pravnica kaže da je ranije od šefa dobivala nagrade i riječi pohvale za svoj rad, ali da se sve promijenilo kada se zaljubila.

Kate B. je pred sudom izjavila da čuva i SMS poruku u kojoj supruga njenog šefa, koja je takođe zaposlena u istoj kompaniji, piše:

“On govori da ne želi da imaš ljubavne veze.”

Kako piša Daily Mail, Kate je sudiji rekla da je njen šef imao čudna pravila u kompaniji. Navela je da zaposlenici nisu smjeli pričati tokom najmanje četiri sata u okviru radnog vremena, a istakla je i to da se derao na zaposlene radi sitnica kao što su spuštene zavjese ili pogrešne radio stanice koja je u tom trenutku svirala.

Osim toga na saslušanju je opisala da su je u kompaniji iskorištavali za odvlačenje pažnje s posla kada su bili u pitanju ozbiljni klijenti jer im se sviđala. Potvrdio je to i jedan od uposlenika koji je kazao da su brojni klijenti bili impresionirani gospođicom Baker te da je među njima bila “pravi hit”, ali je demantirao da se to koristilo kako bi se klijentima skretala pažnja sa slučajeva.

Suđenje se nastavlja.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Preminuo direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić

Kompanija Perutnina Ptuj BH obavijestila je javnost da je u 54. godini preminuo njihov direktor Mladen Andrić. Cijelu svoju karijeru...

Možda vas zanima i ovo