Nedjelja, 2 listopada, 2022

Dobila otkaz nakon što je pronašla momka!

Nemojte propustiti

Tridesetrogodišnja britanska pravnica Kate Baker prijavila je sudu kompaniju u kojoj je radila jer je dobila otkaz zbog toga što je pronašla momka. Baker kaže da joj je šef branio da se upušta u ljubavne veze te da ne smije imati djecu.

Kate_BakerMlada pravnica kaže da je ranije od šefa dobivala nagrade i riječi pohvale za svoj rad, ali da se sve promijenilo kada se zaljubila.

Kate B. je pred sudom izjavila da čuva i SMS poruku u kojoj supruga njenog šefa, koja je takođe zaposlena u istoj kompaniji, piše:

“On govori da ne želi da imaš ljubavne veze.”

Kako piša Daily Mail, Kate je sudiji rekla da je njen šef imao čudna pravila u kompaniji. Navela je da zaposlenici nisu smjeli pričati tokom najmanje četiri sata u okviru radnog vremena, a istakla je i to da se derao na zaposlene radi sitnica kao što su spuštene zavjese ili pogrešne radio stanice koja je u tom trenutku svirala.

Osim toga na saslušanju je opisala da su je u kompaniji iskorištavali za odvlačenje pažnje s posla kada su bili u pitanju ozbiljni klijenti jer im se sviđala. Potvrdio je to i jedan od uposlenika koji je kazao da su brojni klijenti bili impresionirani gospođicom Baker te da je među njima bila “pravi hit”, ali je demantirao da se to koristilo kako bi se klijentima skretala pažnja sa slučajeva.

Suđenje se nastavlja.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo