Srijeda, 23 lipnja, 2021

Dobio otkaz, a onda mu je sinula genijalna ideja

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Giovanni Cafaro iz Milana ostao je bez posla i dobro plaćene pozicije. Nakon neuspjelih pokušaja pronalaska novog posla i uzaludnog slanja biografija na brojne adrese, došao je na genijalnu ideju. Bit će čovjek koji čeka u redovima, a to će naravno, dobro i naplatiti. Potražnja je uvelike ispunila njegova očekivanja.

Umoran od čekanja posla, umoran od slanja biografije i umoran od pustih obećanja ovaj je Talijan odlučio čekati u redu. No, naravno, ne besplatno. ”Naplaćujem 10 eura po satu. Izdajem čak i fiskalni račun, a posla je sve više”, rekao je 42-godišnji Giovanni Cafaro, inače diplomirani komunikolog koji je svoje finansijsko stanje odlučio popraviti neobičnom idejom. I zasad mu ide više nego dobro.

Nakon što je 12 godina radio kao direktor marketinga u jednoj tvornici tekstila i dobio otkaz, no unatoč svim svojim naporima, trudu i iskustvu, novu ponudu koja bi ga zadovoljila nije pronašao te je bio prisiljen smisliti nešto svoje. I – uspjelo mu je. ˝Jednog dana, dok sam čekao u redu kako bih obavio neku administrativnu obavezu, sinula mi je spasonosna ideja”, ispričao je Cafaro.

Marketing je odradio sam, napravio je letke i podijelio ih po ulicama Milana. Dostupan je od ponedjeljka do nedjelje, i danju i navečer, a sebe predstavlja kao “ozbiljnog, organiziranog, strpljivog i ljubaznog profesionalca”. Osim što čeka u redu, svoje je usluge i proširio pa tako za svoje klijente obavlja kupnju, ispunjava formulare ili ih vozi autom gdje treba. Ponuda je sve više i dolaze iz ostalih gradova, pa razmišlja o osnivanju vlastite agencije za čekanje u redu i slične usluge.

(Danas.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo