Srijeda, 29 rujna, 2021

Dobitnik Srebrenog medvjeda: Nazif Mujić nema novca da plati liječenje bolesnog sina Danisa

Nemojte propustiti

Šestomjesečni Danis Mujić, sin Nazifa Mujića, najboljeg glumca 63. filmskog festivala u Berlinu, vraćen je kući nakon što je nekoliko dana proveo na Klinici za pedijatriju UKC Tuzla. Nakon ukazane pomoći, Senada i Nazif su sina Danisa vratili kući, ali je ostalo neriješeno pitanje zdravstvene zaštite njih i njihove djece.

Foto: RSE (Arhiv)
Foto: RSE (Arhiv)

“Danis je dobro. Sinoć smo ga vratili kući, a najiskrenije ću se zahvaliti ljekarima UKC Tuzla na brizi i pomoći. Mislim da su troškovi liječenja 580 KM i da će taj iznos izmiriti Centar za socijalni rad Općine Lukavac”, izjavio je za Klix.ba Nazif.

Njegov se život, kako kaže, vraća u normalu. Glavna briga su mu djeca.

“Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, obećao mi je zaposlenje. Rekli su mi kako će obećanje biti realizovano u maju. Ali, šta ću ja do maja? Šta ću jesti? Ni sam ne znam”, kazao je dobitnik Srebrenog medvjeda.

Za Nazifa i njegovu porodicu, poslije povratka iz Berlina, organizovani su razni prijemi. Nazif još jednom ponavlja kako je film “Epizoda u životu berača željeza” rađen po istinitoj priči.

“Najteže mi pada što moja djeca nemaju zdravstveno osiguranje. Zbog toga mi je više od ičeg stalo da bilo šta radim kako bi oni, u slučaju bolesti, imali ovjerenu zdravstvenu knjižicu. Očekujem da se data obećanja ispune i da mojoj porodici bude bolje”, kaže na kraju razgovora za Klix.ba laureat Berlinalea, koji sa suprugom Senadom osim Danisa ima kćerke Sandru i Šemsu.

U UKC Tuzla navode kako se tokom godine ljekarima obrati veliki broj pacijenata koji nemaju riješeno pitanje zdravstvenog osiguranja, a Tuzlanski kanton snosi troškove njihovog liječenja.

Izvor: Klix.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo