Srijeda, 12 svibnja, 2021

Dobitnik Srebrenog medvjeda ponovo traži posao: Nazif Mujić više ne radi na Pannonici

Nemojte propustiti

Dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolju glavnu mušku ulogu na 63. filmskom festivalu u Berlinu, Nazif Mujić iz Poljica kod Lukavca više nije uposlenik Javnog preduzeća Pannonica iz Tuzle.

nazif.Podsjetimo, početkom maja Nazifu Mujiću je ispunjen najveći san – zaposlenje, a samo mjesec nakon toga, on je postao još jedan nezaposleni Rom.

Kako je kazao Oslobođenju, razlozi zbog kojih je prestao da radi kao kulturni animator na kompleksu Panonskih jezera, jesu plata i prijevoz.

– Odobrili su mi 600-650 maraka za sve, znači za hranu i prevoz i opet sam bez osiguanja. Radna knjižica mi ostaje kući, a ni ja ni žena nemamo osiguranja. Oni se meni obećali da ću imati osiguranje, da ću imati dobru platu. Mjesec sam radio po potrebi, a sada kada je sezona zvanično počela, obavezan sam bio da budem tu od 8 do 4 svaki dan. Ja za prevoz dam oko 20 maraka, puta 22 dana i eto nekih dvjesta maraka mi ostane da prehranim svoju porodicu, rekao je Nazif podsjećajući da je zaposlen preko fonda za zapošljavanje Roma za rad od godinu i po po ugovoru od djelu.

Također, rekao je da načelnik Lukavca Dževad Mujkić pokušava da ga zaposli u Javnom komunalnom preduzeću Rad Lukavac gdje bi mu bilo bliže, a imao bi i bolju platu.

Direktor Pannonice Maid Porobić kazao je da nije upoznat s tim da Nazif Mujić više ne radi na Panonskim jezerima.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo