Petak, 18 lipnja, 2021

Dobitnik supersedmice: Nakon početnog šoka bilo je teško spavati

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Anonimni Zagrepčanin koji je nedavno osvojio rekordni dobitak na Lotu 7/39 ispričao je Hrvatskoj lutriji da mu je nakon početnog šoka i iznenađenja bilo vrlo teško spavati.

Sretni dobitnik, koji je 22. januara osvojio supersedmicu u iznosu od 79,7 miliona kuna, igra loto više od 20 godina, a dobitnu kombinaciju je uplatio putem interneta.

Pošto je vidio da je njegova kombinacija dobitna, igraču je nakon početnog šoka i iznenađenja bilo vrlo teško spavati, a uz oduševljenje i dalje je prisutna zdrava doza nevjerice.

“No, svakodnevni posao i obaveze brzo čovjeka vrate u rutinu”, zaključio je srećni igrač.

Novopečeni milioner kazao je da s osvojenim iznosom ne planira velike životne promjene odjednom, pa se nada da će se i njegova okolina s njim lagano naviknuti na novonastalu situaciju.

Vjeruje i da će s dobitkom učiniti ono što bi i većina igrača – pokriti finansijske obaveze, pobrinuti se za najbliže, pokušati mudro investirati i pronaći način kako vratiti dio onima kojima je najpotrebnije.

Igrač, koji je želio ostati anoniman, ispričao je da nema svoje brojeve već ih bira slučajnim odabirom, jedino što uvijek igra isto slovo. Tako namjerava i da nastavi s igrom.

Za osvojeni dobitak znaju samo njegovi najbliži s kojima će organizovati malu i tihu proslavu, a na pitanje da li je vjerovao u mogućnost osvajanja dodaje da je vjerovao jer da nije “ne bi igrao više od 20 godina”.

Igračima je poručio da je uz sreću za dobitak potrebna i upornost.

“Koliko god izgledalo nevjerovatno, ovo je najbolji dokaz da svako može postati dobitnik”, kazao je igrač.

Dodao je da loto igra dugi niz godina, uz male, ali redovne uplate. Slično je preporučio i ostalim igračima, uz želju da igraju za zabavu i u skladu sa svojim mogućnostima.

Supersedmica je izvučena samo 10 dana nakon što je veliki Eurojackpot pronašao vlasnicu u Hrvatskoj.

(Dnevnik.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo