Subota, 1 listopada, 2022

Nasilje u Doboju: Brutalno pretukao bivšu ženu i oteo dijete

Nemojte propustiti

B.Z. (41) iz Doboja, u utorak je brutalno pretukao dvadesetosmogodišnju bivšu suprugu, a zatim pobjegao sa šestogodišnjim djetetom.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policija je nakon dojave o slučaju odmah krenula u potragu za osumnjičenim, ali do zaključenja sutrašnjeg broja “Nezavisnih” B.Z. niti šestogodišnje dijete nisu bili pronađeni.

Prema nezvaničnim informacijama, B.Z. je odranije poznat policiji zbog nasilja nad sada već bivšom suprugom. Često nasilje i intervencije policije u porodičnoj zajednici bili su i razlog zbog kojeg je dvadesetosmogodišnja žena odlučila da napusti svog nasilnog supruga i odvede njihovo maloljetno dijete.

Žena je nakon razvoda živjela u iznajmljenom stanu u Doboju, ali ju je bivši muž tu našao i ponovo napao.

Nakon upada u stan, nasilnik je polupao namještaj, a zatim nasrnuo i na bivšu suprugu i brutalno je pretukao te uzeo dijete i pobjegao.

Pretučena žena pokušala je pozvati policiju, ali se nasilni suprug ponovo vratio u stan i razvalio ulazna vrata.

Kratko se zadržao u stanu, a zatim ponovo pobjegao sa djetetom.

Napadnutoj ženi pomoć je ukazana u Domu zdravlja u Doboju, gdje su joj konstatovani podlivi i nagnječenja po tijelu.

Iz CJB Doboj danas su saopštili da tragaju za osumnjičenim kojem se stavlja na teret nasilje u porodici.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je naredio sprovođenje istrage u cilju utvrđivanja svih okolnosti”, naveli su iz policije.

Zbog interesa istrage te zaštite identiteta žrtve i djeteta, identitet osumnjičenog nije otkriven.

Izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS, koje je utvrdila Vlada u decembru prošle godine, za nasilnike u porodici predviđene su veće zatvorske kazne i do pet godina.

Ovo se posebno odnosi ako nasilnik tokom izvršenja krivičnog djela koristi oružje, opasno oruđe ili neko drugo sredstvo kojim može fizički teško povrijediti ili narušiti zdravlje žrtve.

Izmjenama i dopunama uvršteni su i novi članovi, poput onih da počiniocu krivičnog djela nasilja u porodici sud može za određeno vrijeme zabraniti približavanje oštećenom, zatim izreći obavezan psihosocijalni tretman te udaljenje iz porodičnog domaćinstva. I dok je policija u BiH, odnosno RS, svakodnevno zatrpana pozivima unesrećenih žena i djece, stručnjaci sa druge strane smatraju da adekvatnih kazni za one koji nanesu zlo porodici i djeci nema, te da ih nikad neće biti.

Izvor: Nezavisne novine

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden uperio prst u kameru i obratio se direktno predsjedniku Rusije: Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem

Joe Biden se direktno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ovu teritoriju. Američki...

Možda vas zanima i ovo