Subota, 1 listopada, 2022

Doboj: Policajci iz rijeke spasili djevojku koja se pokušala ubiti

Nemojte propustiti

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Doboj jučer oko 14 sati izvukli su iz rijeke Bosne dvadesetpetodišnju djevojku koja je pokušala izvršiti samoubistvo utapanjem.

BolnicaDobojJedan građanin je prethodno Policijskoj stanici Doboj 1 prijavio da je ispod mosta na rijeci Bosni uočio žensku osobu za koju je posumnjao da će uskočiti u nabujalu rijeku.

Policijski službenici Siniša Cvijanović i Igor Janković, koji su obavljali redovnu patrolnu djelatnost, odmah su došli na mjesto događaja, gdje su u suženom dijelu korita rijeke uočili djevojku koja je već do pojasa bila u vodi.

Policajac Cvijanović se jednom rukom uhvatio za obližnje drvo, dok je drugu ruku pružio prema djevojci, koja je neko vrijeme oklijevala, izražavajući čvrstu namjeru da izvrši samoubistvo. Cvijanović je pokušao da razgovara s djevojkom, kako bi je odvratio od njene namjere, pristupajući joj sa posebnom pažnjom, jer je tokom razgovora, između ostalog, došao i do saznanja da djevojka ne zna plivati. Nakon petnaestominutnog “ubjeđivanja“, djevojka je uhvatila Cvijanovićevu ruku, koji ju je, uz pomoć kolege Jankovića, izvukao iz korita nabujale rijeke”, navodi dobojska policija u današnjem saopćenju.

U međuvremu su stigli i medicinski radnici Doma zdravlja Doboj, koji su vozilom Hitne pomoći djevojku prevezli na Odjeljenje neuropsihijatrije dobojske bolnice, gdje je zadržana na liječenju.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden uperio prst u kameru i obratio se direktno predsjedniku Rusije: Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem

Joe Biden se direktno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ovu teritoriju. Američki...

Možda vas zanima i ovo