Srijeda, 18 svibnja, 2022

Dobre vijesti: Bh. vozačke dozvole biće priznate u još jednoj europskoj državi

Nemojte propustiti

Prijedlogom sporazuma definiše se međusobno priznavanje važećih vozačkih dozvola koje izdaju nadležni organi nosiocima sa zakonskim boravištem u ovim državama, što je dobra vijest za veliki broj građana BiH koji borave u Španiji

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni nacionalnih vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije.

Prijedlogom sporazuma definiše se međusobno priznavanje važećih vozačkih dozvola koje izdaju nadležni organi nosiocima sa zakonskim boravištem u ovim državama, što je dobra vijest za veliki broj građana BiH koji borave u Španiji. Istovremeno se u pravilu omogućava zamjena važećih vozačkih dozvola bez potrebe polaganja teorijskih i praktičnih ispita.

Prijedlog sporazuma sa Izvještajem o obavljenim pregovorima biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i transporta.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Komšić o domovnici: Nisu mi je dali, rekli da nisam dokazao da sam Hrvat

“Nije mi žao, hrvatska putovnica u BiH je praktična stvar, nije stvar patriotizma nikakvog." Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko...

Možda vas zanima i ovo