Srijeda, 4 listopada, 2023

Dobre vijesti: Bh. vozačke dozvole biće priznate u još jednoj europskoj državi

Preporučeno

Prijedlogom sporazuma definiše se međusobno priznavanje važećih vozačkih dozvola koje izdaju nadležni organi nosiocima sa zakonskim boravištem u ovim državama, što je dobra vijest za veliki broj građana BiH koji borave u Španiji

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni nacionalnih vozačkih dozvola između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije.

Prijedlogom sporazuma definiše se međusobno priznavanje važećih vozačkih dozvola koje izdaju nadležni organi nosiocima sa zakonskim boravištem u ovim državama, što je dobra vijest za veliki broj građana BiH koji borave u Španiji. Istovremeno se u pravilu omogućava zamjena važećih vozačkih dozvola bez potrebe polaganja teorijskih i praktičnih ispita.

Upravo se čita:  Poznat razlog: Evo zašto Vlada jučer nije smijenila Sebiju Izetbegović

Prijedlog sporazuma sa Izvještajem o obavljenim pregovorima biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i transporta.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo