Srijeda, 5 svibnja, 2021

Dobre vijesti: Krizni štab susjedne države popušta mjere

Autor:N1

Nemojte propustiti

SRBIJA – Prethodno su i u ponedeljak na snagu stupile nove, blaže mere protiv koronavirusa. Ugostitelji su otvorili bašte sa 50 odsto kapaciteta, dok razmak između stolova mora da bude dva metra.

Od 12. aprila, tržni centri će, ako se nastavi ova tendencija sa koronavirusom u Srbiji do ponedjeljka, moći da se otvore, izjavio je član Kriznog štaba Branislav Tiodorović. Donijeta odluka i o školama – od 19. aprila povratak u klupe.

Ugostiteljski dijelovi unutar tržnog centra još neće biti otvoreni, odlučio je Krizni štab.

„Situacija je još u statusu vanredno, uz blagu tendenciju smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljevanja. Uočava se i da se odnos između prijema i otpusta u kovid bolnicama kreće polako u korist otpusta. I u kovid ambulantama smanjuje se broj prvih pregleda“, rekao je Tidorović posle sednice štaba.

Dodao je, međutim, da su kovid bolnice još pune i pod pod oterećenjem.

„Ovom dinamikom kako se kreću stvari poslednja dva tri dana, ako bi se to nastavilo i narednih dana, što očekuejmo može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti dopuštene – pre svega se misli da mogu tržni centri početi da rade pod pretpostavkom da se nastavi ova tendencija od ponedeljka“, rekao je Tiodorović.

On je istakao i da je Krizni štab mišljenja da je vrijeme da se online nastava u školama smanji i svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima i da od 19. aprila počnu da funkcionišu po sistemu kako su radile prije toga.

Prethodno su i u ponedeljak na snagu stupile nove, blaže mere protiv koronavirusa. Ugostitelji su otvorili bašte sa 50 odsto kapaciteta, dok razmak između stolova mora da bude dva metra.

Prema toj ranijoj odluci, bašte mogu da rade do 22 sata, a svim restoranima i kafićima je omogućena šalterska prodaja 24 sata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo