Petak, 23 travnja, 2021

Dobre vijesti: Od 1. aprila bi trebalo da ulazak u Hrvatsku bude olakšan

Nemojte propustiti

Voditelj Nacionalnog štaba civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović izjavio je da će se do 31. marta vidjeti postoji li potreba za dodatnim mjerama na nacionalnom nivou.

Što se tiče granica, najavio je da od 1. aprila stupa na snagu paket mjera koji predviđa olakšavanje ulaska u Hrvatsku onima koji su preboljeli koronu, vakcinisanima i testiranima PCR testom, ali i mogućnost brzog antigenskog testa koji je na listi Evropske unije, objavljeno je na stranici Vlade Hrvatske.

– Tu nekih posebnih olakšanja neće biti, osim za djecu do sedam godina kojima se neće tražiti negativan test. Što se tiče onih koji su preboljeli, tražiće se rok od zadnjih šest mjeseci da bi i oni mogli prelaziti granicu bez negativnog testa – rekao je Božinović.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je početak masovne vakcinacije iza Uskrsa.

– Na Veliki petak treba stići 10.000 doza Astra Zeneke, a očekujemo i 34.000 doza Fajzerove vakcine. Moderna dolazi svake dvije sedmice, danas je došlo 12.000 doza Astra Zeneke, a bilo je najavljeno 9.800 – rekao je Capak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo