Četvrtak, 25 travnja, 2024

Dobre vijesti za nezaposlene: Počinje isplata jednokratne novčane pomoći u TK

Preporučeno

Na račun Službe, u ovu svrhu, Ministarstvo je uplatilo 4.340.500,00 KM, za ukupno 43.405 osoba sa područja Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Vlade FBiH uplatilo je, na račun Službe za zapošljavanje TK, sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim osobama, a prema Uredbi Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta potrošačkih cijena od 29. septembra 2022. godine. Naknadu u visini od 100 KM po nezaposlenoj osobi Služba će danas početi isplaćivati.

Upravo se čita:  Hoće li se janjac “okrenuti”? Evo kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Na račun Službe, u ovu svrhu, Ministarstvo je uplatilo 4.340.500,00 KM, za ukupno 43.405 osoba sa područja Tuzlanskog kantona.

Inače, prema navedenoj Uredbi pravo na jednokratnu novčanu naknadu, imaju nezaposlene osobe koje su bile prijavljene na evidenciju Službe za zapošljavanje TK na dan 31. august 2022. godine, a koje nisu obuhvaćene Uredbom po drugom osnovu (npr. ukoliko nisu ostvarili jednokratnu novčanu pomoć kao korisnici prava boračko – invalidske zaštite, lica sa invaliditetom i civilne žrtve rata).

Upravo se čita:  Sin pronašao novčanik sa 1.500 KM i dao majci, osumnjičeni za utaju i prikrivanje

Krajnji rok za isplatu navedenih sredstava je 20. decembar 2022. godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas