Srijeda, 23 lipnja, 2021

Dodatno pooštrene mjere zbog koronovirusa: Svi koji dođu u BiH iz inozemstva moraju u izolaciju 14 dana

Nemojte propustiti

Na današnjem sastanku u Doboju zaključeno je da su “institucije u BiH reagirale blagovremeno”.

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, premijeri Federacije i Republike Srspske te resorni ministri i predstavnici nadležnih institucija u BiH, sastali su se danas u Doboju, gdje je bilo riječi o mjerama i planovima u vezi s pandemijom koronavirusa.

Između ostalog, donesena je odluka da svi građani BiH koji dolaze iz inozemstva moraju ići u izolaciju u trajanju od 14 dana, prenosi Faktor.

– BiH se nalazi na samom početku borbe protiv koronavirusa koji prijeti da ugrozi zdravlje bh. građana. Ali, isto tako, prijeti da ugrozi ukupan privredni život u BiH – kazao je Tegeltija.

Na današnjem sastanku u Doboju zaključeno je da su “institucije u BiH reagirale blagovremeno”.

– Donijele su adekvatne mjere u borbi protiv ovog virusa i zbog toga se epitemija koronavirusa u BiH nalazi pod kontrolom – zaključio je Tegeltija.

Otkirveno je kako se najveći broj građana ponašao u skladu sa preporukama institucija, ali da ipak ima i onih koji nisu te je ponovo upućen apel građanima da se pridržavaju uputa koje dolaze iz institucija, prije svega iz zdravstvenih.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo