Utorak, 27 srpnja, 2021

“Dodik će umjesto ‘Goodbye BiH’ uskoro izgovarati ‘Welcome NATO'”

Nemojte propustiti

Crnadak smatra da pod vlašću SNSD-a bh. entitet Republika Srpska zapravo postaje NATO Srpska, kao i država BiH.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, komentirao je izjave zvaničnika da je BiH na korak do ulaska u NATO.

“Ono što mi govorimo od kraja 2019. godine, iz dana u dan se potvrđuje tačnim: Dodik je zarad formiranja vlasti u Sarajevu pristao da stavi potpis na Nacionalni godišnji plan, koji su, da bi zavarali javnost, nazvali Program reformi i mi se njihovim djelovanjem već nazalimo u Akcionom planu za članstvo”, rekao je Crnadak, saopćeno je iz PDP-a.

Smatra da pod vlašću SNSD-a bh. entitet Republika Srpska zapravo postaje NATO Srpska, kao i država BiH.

“To je jasno već dvije godine i pod ovom vlašću postajemo NATO Srpska i NATO BiH. Prije nekoliko dana su vojnici najveće sile u NATO savezu, SAD, marširali Manjačom, a Republika Srpska je bila domaćin i učesnik. To je još jedna od potvrda da priča SNSD a da ne idemo ka članstvu ne stoji. Pristali su na to, samo je pitanje vremena kada će i kako priznati javnosti”, kazao je.

Igor Crnadak

Podsjetio je da je prvi Program reformi, odnosno Nacionalni godišnji plan za NATO, u Narodnu skupštinu dostavljen u falsifikovanoj verziji.

“Tada su po ko zna koji put, pokušavajući da sakriju svoja djela, ponizili najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske. Mi smo kao poslanici trebali da raspravljamo o dokumentu koji je dostavljen nepotpun, odnosno falsifikovan. Međutim, vrijeme pokaže sve i čini se da će, umjesto onog izgovorenog za skupštinskom govornicom ’Goodbye BiH’, Dodik uskoro izgovarati ’Welcome NATO”, zaključio je Crnadak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo