Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

“Dodik će umjesto ‘Goodbye BiH’ uskoro izgovarati ‘Welcome NATO'”

Nemojte propustiti

Crnadak smatra da pod vlašću SNSD-a bh. entitet Republika Srpska zapravo postaje NATO Srpska, kao i država BiH.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, komentirao je izjave zvaničnika da je BiH na korak do ulaska u NATO.

“Ono što mi govorimo od kraja 2019. godine, iz dana u dan se potvrđuje tačnim: Dodik je zarad formiranja vlasti u Sarajevu pristao da stavi potpis na Nacionalni godišnji plan, koji su, da bi zavarali javnost, nazvali Program reformi i mi se njihovim djelovanjem već nazalimo u Akcionom planu za članstvo”, rekao je Crnadak, saopćeno je iz PDP-a.

Smatra da pod vlašću SNSD-a bh. entitet Republika Srpska zapravo postaje NATO Srpska, kao i država BiH.

“To je jasno već dvije godine i pod ovom vlašću postajemo NATO Srpska i NATO BiH. Prije nekoliko dana su vojnici najveće sile u NATO savezu, SAD, marširali Manjačom, a Republika Srpska je bila domaćin i učesnik. To je još jedna od potvrda da priča SNSD a da ne idemo ka članstvu ne stoji. Pristali su na to, samo je pitanje vremena kada će i kako priznati javnosti”, kazao je.

Igor Crnadak

Podsjetio je da je prvi Program reformi, odnosno Nacionalni godišnji plan za NATO, u Narodnu skupštinu dostavljen u falsifikovanoj verziji.

“Tada su po ko zna koji put, pokušavajući da sakriju svoja djela, ponizili najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske. Mi smo kao poslanici trebali da raspravljamo o dokumentu koji je dostavljen nepotpun, odnosno falsifikovan. Međutim, vrijeme pokaže sve i čini se da će, umjesto onog izgovorenog za skupštinskom govornicom ’Goodbye BiH’, Dodik uskoro izgovarati ’Welcome NATO”, zaključio je Crnadak.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović: Ja nikada nisam primio visoku platu, kao i većina ljudi iz SDA

Što se tiče onih sa visokim platama, Izetbegović navodi da je odnos SDA prema tome poznat. Predsjednik SDA i dopredsjedavajući...

Možda vas zanima i ovo