Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Dodik čestitao Trumpu

Nemojte propustiti

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu na pobjedi.

Dodik je kazao da je pobjeda bila očekivana uz uvjerenje da će se novi predsjednik brinuti za napredak zemlje.

”Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom ubjedljive i očekivane pobjede na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Povjerenje građana koje Vam je ukazano potvrda je uspješne politike Vaše partije i Vas lično, kao i snage i odlučnosti da na najbolji način predstavljate državu u narednom mandatnom periodu”, kazao je Dodik.

Naglasio je da Trumpa poštuje i uvažava.

”Uvjereni smo da su Sjedinjene Američke Države dobile predsjednika koji će na najbolji način brinuti za dalji sveukupni napredak zemlje, ali i voditi politiku koja će doprinositi miru i stabilnosti u cijelom svijetu, što je i za građane Republike Srpske od posebne važnosti. Očekujemo više razumjevanja, međusobnog uvažavanja i rješavanja svih problema dijalogom a ne prinudom. Poštovani gospodine predsjedniče, uz najbolje želje za uspješno obavljanje ove visoke i odgovorne dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, upućujem Vam izraze mog dubokog poštovanja i uvažavanja“ navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske”, ispričao je on, a saopćeno je iz kabineta predsjednika RS-a.

Podsjećamo, Trump je u trci za predsjednika Sjedinjenih Država bio bolji od Hillary Clinton.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo