Utorak, 30 svibnja, 2023

Dodik: Da sam na njegovom mjestu – otišao bih u Istanbul na redovnu liniju i došao

Nemojte propustiti

“Lavrov nijednog trenutka nije rekao ništa loše o muslimanima u BiH. Sankcije ne postoje”, rekao je Dodik.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentarisao je nedolazak ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Srbiju.

“Da sam ja na mjestu Lavrova otišao bih u Istanbul na redovnu liniju pa došao. Ne vidim zbog čega se ona (ministrica Turković) uzbudila, Lavrov nijednog trenutka nije rekao ništa loše o muslimanima u BiH. Sankcije ne postoje”, rekao je Dodik. (Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu, op.a.).

Upravo se čita:  Bećirović- Dervišagić: Važno je unaprijediti poslovni ambijent u Gradačcu

Podsjećamo, ranije je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na svom Facebook profilu reagovala zbog intervjua Lavrova u kojem je, kako ona tvrdi, iznesen niz pogrešnih interpretacija i netačnih informacija koje mogu javnost dovesti u zabludu, piše N1.

Lavrov nije došao u posjetu Beogradu jer su Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija onemogućile prelijetanje aviona kojim je šef ruske diplomatije trebao sletjeti na aerodrom u Beogradu, i time onemogućile njegov dolazak.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo