Četvrtak, 21 listopada, 2021

Dodik: FBIH ima fabrike naoružanja, RS se mora osloniti na Srbiju

Nemojte propustiti

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da RS ostvaruje svoju ustavnu ulogu da garantira sigurnost građanima zbog čega mora da se oslanja na proizvodnju iz Srbije.

Rekao je to Dodik uoči otvaranja Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme “Partner 2017” u Beogradu.

Dodik je rekao novinarima u Beogradu da je za RS veoma značajno da Srbija rehabilitira svoju namjensku industriju i privuče izlagače iz okruženja.

On je podsjetio da je Vlada Srbije uložila velike napore i sredstva da bi došla do novih proizvoda, što je, kako je ocijenio, izuzetno značajno. Dodik je rekao da je namjenska industrija na ovim prostorima uvijek bila važan dio ekonomskog razvoja.

On je istaknuo da su u BiH stranci devastirali svaki oblik proizvodnje naoružanja, te da se sada pokušava ova oblast rehabilitirati rekonstrukcijom starog naoružanja.

“Za nas je veoma važna činjenica da u Federaciji BiH ima šest fabrika naoružanja, a kod nas su one uništene. U tom pogledu, ostvarujemo ustavnu ulogu da osiguramo sigurnost RS-a. Mi moramo da se oslanjamo na proizvode iz Srbije i zato danas prisustvujem otvaranju ovog sajma”, rekao je Dodik. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorit će danas u Beogradu Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2017”. Tokom tri sajamska dana bit će predstavljeni brojni domaći i inozemni proizvođači, a prisustvo su ranije potvrdili i predstavnici Tehničkog remonta iz Bratunca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo