Subota, 21 svibnja, 2022

Dodik glasao u Banjaluci: Želio bih da svi u RS dobiju državljanstvo Srbije

Nemojte propustiti

Dodik je podsjetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas nakon glasanja u Banja Luci da bi svi građani Republike Srpske trebalo da dobiju automatsko državljanstvo Srbije, na čemu će se on zalagati, a vjeruje i da će poslije današnjih izbora, u Srbiji biti nastavljena odlična saradnja sa RS.

On je podsjetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.

“Glasao sam kao državljanin Srbije sa uvjerenjem da će Srbija sa demokratskim kapacitetima nastaviti da jača, ide putem razvoja, stabilizacije regionalnih odnosa, očuvanja mira, kao i ekonomskog snaženja, odnosno realizacije infrastrukturnih i ostalih projekata”, rekao je Dodik.

 

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu za ljeto, evo šta čeka Balkan

Vrući periodi biće popraćeni sušama, mada bi one ove godine trebalo da budu blažeg oblika nego 2021. Najpoznatiji svjetski meteorološki...

Možda vas zanima i ovo