Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Dodik glasao u Banjaluci: Želio bih da svi u RS dobiju državljanstvo Srbije

Nemojte propustiti

Dodik je podsjetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas nakon glasanja u Banja Luci da bi svi građani Republike Srpske trebalo da dobiju automatsko državljanstvo Srbije, na čemu će se on zalagati, a vjeruje i da će poslije današnjih izbora, u Srbiji biti nastavljena odlična saradnja sa RS.

Upravo se čita:  Sanja Vulić traži obezbjeđenje za zastupnike iz RS-a nakon što je prijavila Zvizdića da im prijeti

On je podsjetio da Hrvati i Mađari, koji žive izvan matičnih zemalja, imaju državljanstva, te da tako nešto treba da se omogući i Srbima iz Republike Srpske.

“Glasao sam kao državljanin Srbije sa uvjerenjem da će Srbija sa demokratskim kapacitetima nastaviti da jača, ide putem razvoja, stabilizacije regionalnih odnosa, očuvanja mira, kao i ekonomskog snaženja, odnosno realizacije infrastrukturnih i ostalih projekata”, rekao je Dodik.

Upravo se čita:  "S Putinom sam razgovarao duže od sat vremena, za RS postoje dva puta"

 

Pročitajte još

Izdvajamo

Pojavila se nakon duži niz godina: Žuta hrđa pokosila pšenicu u BiH

“Ova bolest je ugrozila mnoge usjeve u Semberiji. Ljudi su pokušali da prskanjem određenim sredstvima zaštite svoje usjeve, ali...

Možda vas zanima i ovo