Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

“Dodik i SNSD su izdali samo put Bosne i Hercegovine u NATO”

Autor:N1

Nemojte propustiti

Radovan Kovačević je rekao da je “ANP bio jedan od ključnih dokumenata koji je trebalo da vodi BiH ka NATO-u, a Program reformi taj put prekida, jer u njemu jasno piše da se članstvo u NATO ne prejudicira što znači da je ono prekinuto i u potpunosti ostavljeno po strani, dok se sada govori isključivo o saradnji”.

Jedino što je skandalozno u činjenici da umjesto Komisije za NATO integracije BiH sada ima Komisiju za saradnju sa NATO savezom jeste koliko Mirko Šarović i SDS apsolutno ništa ne razumiju, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Kada je riječ o navodnoj izdaji o kojoj govori Mirko Šarović, moram da kažem da jedino što su Milorad Dodik i SNSD izdali jeste NATO put BiH. Izdali smo i Startegiju spoljne Mladena Ivanića u kojoj je on naveo da su Akcioni plan za članstvo u NATO /MAP/ i Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO /ANP/ dio konsenzusa u BiH i nešto sa čim niko nema problem, iako je godinu dana prije toga u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojena Rezolucija o vojnoj neutralnosti”, istakao je Kovačević.

On je kaže “da činjenica da BiH danas ima Komisiju za saradnju sa NATO savezom umjesto dosadašnje Komisije za NATO integracije jasno pokazuje šta je Program reformi i da to nije ANP”.

Kovačević je rekao da je “ANP bio jedan od ključnih dokumenata koji je trebalo da vodi BiH ka NATO-u, a Program reformi taj put prekida, jer u njemu jasno piše da se članstvo u NATO ne prejudicira što znači da je ono prekinuto i u potpunosti ostavljeno po strani, dok se sada govori isključivo o saradnji”.

“Mi iz Republike Srpske od početka govorimo da nemamo ništa protiv da kao i druge zemlje sarađujemo sa NATO, ali da ne želimo da budemo član tog saveza”, naveo je je Kovačević.

“Skandalozan potez SNSD-a da prihvati Program reformi za NATO još je jedna sramna potvrda pravog, izdajničkog lica i stvarne politike Milorada Dodika”, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a povodom jučerašnje odluke Savjeta ministara BiH da usvoji Program reformi za NATO i formira komisiju za saradnju s ovim vojnim savezom.

“Jasna je potpuna kapitulacija SNSD pred NATO putem Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Samo je bilo pitanje vremena kada će, nakon prethodnog potpisa, staviti i ovaj pečat. Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda“, poručio je Šarović dodajući da je priča jasna i da se opet pokazalo da je „cijela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čovjeka i njegove stranke”, naveo je Šarović.

Savjet ministara BiH jučer je usvojilo odluku o Komisiji za saradnju s NATO-om kao i Program reformi koji će biti proslijeđen u Brisel. Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je na pres-konferenciji nakon sjednice da je promijenjen naziv komisije od prvobitnog “za integracju u NATO” u sadašnji “za saradnju s NATO-om”.

Pojasnila je da će komisiju činiti po sedam predstavnika svakog naroda koji će donositi odluke po istom principu kao i Savjet ministara, u dva kruga glasanja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo