Petak, 3 veljače, 2023

Dodik i Vučić nikad bliži: Dive se oružju i pozivaju na mir!?

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

Nije prvi put da Aleksandar Vučić, ali i njegov Milorad Dodik s vojne vježbe pozivaju na mir, a demonstriraju teško naoružanje i zveckaju oružjem.

Milorad Dodik, lider SNSD.a i član Predjedništva BIH rekao je, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, da je nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može uspješno da brani i odbrani srpski narod i Srbiju, piše Patria.

U prikazu naoružanja i sposobnosti učestvuje više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme, 40 vazduhoplova, a prvi put će biti predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

Aleksandar Vučić ponovo je govorio kako je Srbija garant stabilnosti, ali neće biti džak za udaranje!? Ovim zajedničkim ‘divljenju’ oružju Dodik i Vučić su dokazali da nema osnova vjerovati u neke priče da su njihovi odnosi zahladnjeli.

“Počastvovan sam pozivom da budem ovdje prisutan i mogu da posvjedočim da ono što smo vidjeli prije samo osam ili 10 godina, kada se moralo sa resursima koji su preostali praviti prikaze. Danas imamo sasvim jedan novi nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može da uspješno brani i odbrani naš narod, Srbiju i da na taj način, i pokazujući ovakvu spremnost, može da bude faktor odvraćanja od bilo kakve pomisli da kao nekada ponovo bude gađana – rekao je Dodik.

Nije prvi put da Aleksandar Vučić, ali i njegov Milorad Dodik s vojne vježbe pozivaju na mir, a demonstriraju teško naoružanje i zveckaju oružjem. Dodik uporno priča o nekom ‘mirnom razlazu’ Bosne i Hercegovine.

Kako ‘mirni razlazi’ završavaju nije potrebno daleko zaviriti u prošlost. I Jugoslavija se raspala ‘mirnim razlazom’ zar ne? Od tog mirnog razlaza ostalo je na stotine hiljada mrtvih, raseljenih, silovanih…A Srbija uz rusko naoružanje radi na kapacitetima vlastite proizvodnje.

Vučić mantra o očuvanju mira, dok se divi tenkovima, helikopterima, avionima, kamionima, bojevom gađanju…

Godinama je neodgovoreno pitanje od koga se to Srbija brani i ko je napada. Jer, historija nas je naučila iz Beograda su kretali napadi i priprema agresije, piše Patria.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo