Utorak, 27 srpnja, 2021

“Dodik ima instrumente ucjena i kupovine poslanika”

Nemojte propustiti

U Bijeljini je u toku sjednica Predsjedništva PDP-a kojoj prisustvuje i lider stranke Mladen Ivanić. Odgovarajući na pitanja novinara Ivanić je kratko prokomentarisao i jučerašnji sastanak lidera opozicionih stranaka Saveza za promjene, na kome je zaključeno da uskoro mora doći do promjena u skupštinskoj većini u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i u Vladi.

– Jučerašnji sastanak je početak jednog ozbiljnog posla u kome se pokazuje odlučnost partija u Savezu za promjene da uđe u proces formiranja drugačije skupštinske većine. Stvari u Republici Srpskoj ne idu dobro, vidljivo je da vlast zavisi od dva poslanika, koja su kupljena i mi ćemo vrlo brzo tražiti vanrednu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj ćemo vidjeti ko je od poslanika iz opozicije, te ko je od poslanika iz vladajuće garniture protiv kupovine poslanika, a ko podržava jedan takav koncept, rekao je Ivanić.

On dodaje da je Savez ušao u jedan ozbiljan posao i da se taj posao sigurno neće završiti preko noći, te da ne misli da ga je moguće realizovati brzo, jer vlast ima instrumente ucjena, kupovine poslanika, kao što smo uostalom i vidjeli.

– Ovaj proces je počeo i on će se završiti pozitivno po nas iz Saveza za promjene u to sam uvjeren, istakao je Ivanić.

– Dodikove optužbe da se Savez približio vlastima Federacije BiH su smiješne, bez i jednog ozbiljnog argumenta. Ništa nije urađeno na štetu Republike Srpske. Partije iz Republike Srpske se pokazuju kao veoma aktivne u institucijama BiH i čuvaju sadašnji ustavni sistem.

Ako je išta uspjeh, što smo napravili, onda je to što nema priča o Ustavu i ako išta može ugroziti Republiku Srpsku onda je to promujena Ustava. Za razliku od nas SNSD je pristajao na promjene Ustava, podsjetio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

– Republika Srpska je sa Savezom za promjene sigurna, čvrsta i stabilna, a Dodik bi trebao da kaže šta se dešava sa “Boskom”, “Balkan Investment bankom”, “Bobar banokom”, a ne da skreće pažnju na nešto što ne postoji. To je njegova taktika koja već postaje dosadna, zaključuje Ivanić, javlja BNTV.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo