Petak, 18 lipnja, 2021

“Dodik je oživio Incka”: Šarović poručio da što prije ode ova vlast otići će i OHR

Nemojte propustiti

Ponovio je stav SDS da je visoki predstavnik nepotreban državi koja želi biti članica Evropske unije.

Predsjednik SDS Mirko Šarović nije se odazvao pozivu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović na sastanak povodom imenovanja novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini zbog načina na koji su pozvani predstavnici ove stranke.

Ponovio je da je prvo održan sastanak sa strankama u vlasti, a da je, potom, pozvana opozicija „onako usput“.

– Sazvati prvo stranke pozicije i donijeti određene zaključke o pitanju koje se odnosi na novog visokog predstavnika i onda usput pozvati opoziciju da se pridružimo zaključcima koje su oni donijeli, to je nepristojno i ponižavajuće. Uz to, predsjednik Republike Srpske je kasnije oholo i tendenciozno iskrivljivala i komentarisala naš stav oko sastanka. Smatram da predsjednik RS treba svakoga da sasluša i da čuje i one stavove koji su možda drugačiji – poručio je Šarović.

Na ovaj način, dodaje, ne može se raditi i sarađivati.

Ponovio je stav SDS da je visoki predstavnik nepotreban državi koja želi biti članica Evropske unije.

– Međutim, naš stav je i da zahvaljujući ovakvoj vlasti u RS , prije svega gospodinu Dodiku, koji je na neki način oživio i gospodina Incka koji je bio potpuno zaboravljen, visoki predstavnik će u ovoj državi biti još ko zna koliko godina. Što prije skinemo ovu vlast u RS, ali i na nivou BiH, prije će otići i visoki predstavnici. Čak, mislim, da im odgovara da ovde bude visoki predstavnik, da se prave tenzije i izmišljaju koje kakvi neprijatelji, kako bi se narodu prodavale priče – rekao je Šarović.

Na kraju, dodaje Šarović, još nije izvjesno da li će Кristijan Šmit biti imenovan imajući u vidu protivljenje Rusije i uprkos činjenici da Evropska unija ovo pitanje vidi kao završenu stvar.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo