Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Dodik kandidat SNSD za predsjednika RS, Cvijanović za Predsjedništvo BiH?

Nemojte propustiti

Glavni odbor SNSD-a, koji će zasjedati danas u Gradišci, daće konačnu potvrdu ko će biti kandidati ove stranke na opštim izborima koji treba da budu održani 2. oktobra.

Predsjedništvo SNSD-a u Banjaluci usaglasilo je kandidatske liste koje će biti verifikovane danas popodne na Glavnom odboru stranke u Gradišci. N1 saznaje da će nosioci lista ove stranke za Parlament BiH biti Radovan Višković, Obren Petrović, Nebojša Radmanović.

U Predstavnički dom u trku će izmeđuostalog i Snježana Novaković Bursać, Milorad Kojić, Radovan Kovačević, Zoran Tegeltija, Sanja Vulić.

Kandidati za inokosne funkcije nisu predstavljeni javno, ali nezvanično se pominje da će kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred SNSD biti predsjednik stranke Milorad Dodik, a u trku za člana Predsjedništva BiH će aktuelna predsjednica RS Željka Cvijanović.

Nosilac liste za NSRS iz banjalučke izborne jedinice biće VLADO ÐAJIĆ, direktor UKC RS. Zanimljivo, iako je razmatrala, ćerka Milorada Dodika-Gorica nije se upustila u političku utakmicu na izborima.

Glavni odbor SNSD-a, koji će zasjedati danas u Gradišci, daće konačnu potvrdu ko će biti kandidati ove stranke na opštim izborima koji treba da budu održani 2. oktobra.

Rukovodstvo SNSD-a odlučilo je da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće biti u mogućnosti da bude poslanik i direktor nekog javnog preduzeća.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo