Petak, 17 rujna, 2021

Dodik Komšićevu inicijativu o priznanju Kosova ocijenio kao – dobru

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Dodik je zahvalio Komišiću za tu inicijativu, navodeći da bi bilo neprimjereno da je pokrene on, pa da bude protiv.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da bi u četvrtak, 17. septembra, trebala da bude održana redovna sjednica Predsjedništva, kao i dvije vanredne na kojima bi bilo riječi o pristupanju BiH inicijativi “mali Šengen”, te inicijativama o premještanju Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim i priznavanju Kosova.

On je potvrdio da je danas uputio zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na čijem dnevnom redu je prijedlog odluke o pristupanju BiH inicijativi “mali Šengen” zemalja regiona.

Pitanje posebne sjednice Predsjedništva uputio je član Predsjedništva Željko Komšić, tražeći da BiH donese odluku o tome da prizna Kosova.

“To je legitimno i članovi Predsjedništva imaju pravu da predlažu i pokreću tačke dnevnog reda. Ne vidim problem da bude tema odluka o priznanju Kosova. Ja ću glasati protiv prvi put, a drugi put ću zatražiti zaštitu vitalnog interesa i ta odluka će otići u Narodu skupštinu Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je inicijativu Komšića ocijenio kao dobru, jer BiH sada nema odluku ni o priznanju niti o nepriznanju.

“Imaćemo sada priliku da znamo stav BiH, a ne kao sada da iz Federacije BiH kažu – mi priznajemo Kosovo, a iz Republike Srpske – mi ne priznajemo. Ovo je dobra prilika da se konačno dođe do jedne odluke. Važno je da se definišu stvari”, naglasio je Dodik.

Dodik je zahvalio Komišiću za tu inicijativu, navodeći da bi bilo neprimjereno da je pokrene on, pa da bude protiv.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik Bosnu i Hercegovinu ne smatra svojom državom, a plaću prima od novca bh. građana

Milorad Dodik, ne propušta priliku da se odriče BiH. Iste one zemlje u kojoj živi, gdje mu je imovina...

Možda vas zanima i ovo