Petak, 22 rujna, 2023

Dodik kontra Čovića: Izbori će se održati i po trenutnom zakonu

Preporučeno

“Odbijamo da se pojavljujemo u ambasadama i njhovim kancelarijama”, poručuje Milorad Dodik.

Bakir Izetbegović blefira, a izbori treba da se održe, pa i po trenutnom Izbornom zakonu, ako konsenzusa o novom nema, kaže nakon sjednice IK SNSD u Banjaluci, Milorad Dodik.

“Mi očekujemo da će se izbori raspisati i desiti, smatramo da ne treba da se mijenja Izborni zakon, jer nema konsenzusa o tome. Prijedlozi koje je SNSD do sada uputio ni jedan nije prihvaćen, ne vidimo razloga da u tome učestvujemo dalje”, naveo je Dodik.

Upravo se čita:  Dodik nastavlja po svom: 'Istražujemo ko je Schmidtu dao diplomatski pasoš'

Dodao je kako je “nemoguće da sedam ili osam prijedloga SNSD, nijedan da se ne prihvati, da se odbijaju”…

“A da se nama nameću neki prijedlozi kao što je elektronsko glasanje, koje je špekulativnog karaktera, koje treba da obezbijedi da se određeni favoriti, prije svega stranaca, obezbijedi promocija izbornih kandidata i izbornih pobjednika. Nećemo, ne vidimo razlog da u tome učestvujemo. Možemo da obavimo još jedan dijalog na najvišem nivou. Integritet, što neko priča, nije mi jasno šta znači to? To su neke podvale sa strane”, ocijenio je lider SNSD.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

Dodik kaže da je prijedlog SNSD bio da se ukinu vreće poštom iz inostranstva. Ostaje pri stavu da mandat pripada stranci, da se razgovori vode u institucijama ili sjedištima stranaka.

“Odbijamo da se pojavljujemo u ambasadama i njhovim kancelarijama”, poručuje Milorad Dodik.

Na kraju još jednom podvlači – s obzirom da nijedan prijedlog SNSD nije prihvaćen, ne vidi razlog da SNSD prihvati prijedloge drugih.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

SK: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine!

Kako Sport Klub saznaje iz pouzdanih izvora, Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine! U ovom kvalifikacionom...

Možda vas zanima i ovo