Petak, 20 svibnja, 2022

Dodik kontra Čovića: Izbori će se održati i po trenutnom zakonu

Nemojte propustiti

“Odbijamo da se pojavljujemo u ambasadama i njhovim kancelarijama”, poručuje Milorad Dodik.

Bakir Izetbegović blefira, a izbori treba da se održe, pa i po trenutnom Izbornom zakonu, ako konsenzusa o novom nema, kaže nakon sjednice IK SNSD u Banjaluci, Milorad Dodik.

“Mi očekujemo da će se izbori raspisati i desiti, smatramo da ne treba da se mijenja Izborni zakon, jer nema konsenzusa o tome. Prijedlozi koje je SNSD do sada uputio ni jedan nije prihvaćen, ne vidimo razloga da u tome učestvujemo dalje”, naveo je Dodik.

Dodao je kako je “nemoguće da sedam ili osam prijedloga SNSD, nijedan da se ne prihvati, da se odbijaju”…

“A da se nama nameću neki prijedlozi kao što je elektronsko glasanje, koje je špekulativnog karaktera, koje treba da obezbijedi da se određeni favoriti, prije svega stranaca, obezbijedi promocija izbornih kandidata i izbornih pobjednika. Nećemo, ne vidimo razlog da u tome učestvujemo. Možemo da obavimo još jedan dijalog na najvišem nivou. Integritet, što neko priča, nije mi jasno šta znači to? To su neke podvale sa strane”, ocijenio je lider SNSD.

Dodik kaže da je prijedlog SNSD bio da se ukinu vreće poštom iz inostranstva. Ostaje pri stavu da mandat pripada stranci, da se razgovori vode u institucijama ili sjedištima stranaka.

“Odbijamo da se pojavljujemo u ambasadama i njhovim kancelarijama”, poručuje Milorad Dodik.

Na kraju još jednom podvlači – s obzirom da nijedan prijedlog SNSD nije prihvaćen, ne vidi razlog da SNSD prihvati prijedloge drugih.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ministri vanjskih poslova G7 poslali jasnu poruku: Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS

Ministri G7 su poslali jasnu poruku: "Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS, koja ugrožava budućnost Bosne i Hercegovine". Ministri vanjskih poslova...

Možda vas zanima i ovo