Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Dodik: Košarac dobro radi, nemamo adekvatnu zamjenu

Nemojte propustiti

Dodik je naglasio da je Košarac učinio određene dobre stvari i da je kao ministar u Vijeću ministara uradio sve što je bila politika SNSD-a i ne na štetu Hrvata i Bošnjaka.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka utvrdila političku odgovornost ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staše Košarca zbog prisustva privatnoj proslavi u Sarajevu u vrijeme epidemije koronavirusa, te da je upućen prijedlog disciplinskoj komisiji da on ne može biti kandidat ni na jednoj listi u naredna dva izborna ciklusa.

Dodik je rekao da najveći pritisak za smjenu Košarca s pozicije ministra ne dolazi iz javnosti Republike Srpske, osim opozicije.

– Delikatna je činjenica da, ukoliko ga sada smijenimo, nisam siguran da možemo adekvatno da dobijemo zamjenu za njega i tragamo za načinom na koji bi to mogli da sprovedemo – rekao je Dodik.

On je naglasio da je Košarac učinio određene dobre stvari i da je kao ministar u Vijeću ministara uradio sve što je bila politika SNSD-a i ne na štetu Hrvata i Bošnjaka.

Dodik je naglasio da će u narednom periodu biti poznati daljnji potezi u vezi s ovim pitanjem.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo