Srijeda, 28 rujna, 2022

Dodik na sinošnjoj tribini obećao svojim biračima: “Prekosutra se nalazim sa Putinom, završićemo ono što smo dogovorili…”

Nemojte propustiti

“Završićemo ono što smo dogovorili. U svim velikim planovima su i opština Šamac i njeni ljudi”, rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik rekao je da je politika SNSD-a donijela mnogo toga dobrog u Šamac, ukazujući da će u blizini biti i auto-put, koji će doprinijeti razvoju privrede i lakšoj komunikaciji sa Banjalukom i Beogradom.

Dodik je napomenuo da je auto-put stigao do Doboja, kao i od Rače prema Bijeljini, te izrazio uvjerenje da će u naredne četiri godine biti završena kompletna trasa od Doboja do Rače i da ćemo imati poveznicu auto-putem do Beograda.

“Doći će i gasovod koji pokušavamo da ojačamo. Sutra odlazim za Moskvu i prekosutra ću da vidim /ruskog predsjednika Vladimira/ Putina. Završićemo ono što smo dogovorili. U svim velikim planovima su i opština Šamac i njeni ljudi”, rekao je Dodik.

On je istakao da je veoma važno očuvati stabilnost i da je pristup SNSD-a znači očuvati mir.

“Ja sam čovjek mira, ja nisam čovjek rata, nikada neću dozvoliti da ovaj narod uđe u sukob. Uvijek ću naći načina da to izbjegnem i neće se to desiti”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je u Šamcu bio i kada je bilo lako i kada je bilo teško, kada su bile poplave, ističući da je za sanaciju uloženo 35 miliona.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da SNSD ne traži tuđe, nego čuva nadležnosti Republike Srpske, koju želi da jača, da u njoj nastave da rastu plate, penzije, podsticaji u poljoprivredi, socijalna davanja, borački dodatak, kao i pronatalitetne mjere.

Cvijanovićeva je na predizbornoj tribini u Šamcu rekla da je ponosna na činjenicu što je SNSD inicirao isplatu naknade od 750 KM za nezaposlene majke četvoro i više djece. Ona je istakla da od snage SNSD-a zavisi snaga Republike Srpske, kojoj u ovim teškim vremenima treba čvrsta ruka za vođenje, a to je Milorad Dodik.

Predizbornu SNSD je održao i u Modriči. Na ovom skupu Dodik je rekao je da je prioritet da se očuva mir i stabilnost, pogotovo u izazovnom vremenu koje dolazi kada je potrebna energetska stabilnost.

“Treba da imamo dovoljno hrane i energije i da se bavimo tim pitanjima, kao i političkim pitanjima koje će nametati različiti faktori iz BiH i regiona. Treba će ostati dosledan u poštovanju svih naših politiučkih vrednosti”, istakao je Dodik i dodao da bilo ko ko ne radi u interesu RS neće biti dio njihovog tima.

Dodik je rekao novinarima prije predizbornog skupa da je SNSD u Modriči ostvario značajne rezultate i da skoro da nema dijela opštine da ova stranka nije ostavila svoj pečat.

On je rekao da je Modriča opština u kojoj SNSD ima emociju, koja je izgrađena još dok je u ovoj opštini poslove vodio pokojni predsjednik RS Milan Jelić. Dodik je rekao da će prioritet, kada bude izabran na funkciju predsjednika RS, biti mir i stabilnost, prije svega energetska, a neće izostati ni politička pitanja jer će ih nametati različiti faktori iz BiH i regiona.

“Pokušaćemo u svakoj opštini da uradimo nešto i kao predsjednik neću dozvoliti da bilo ko, ko ne radi za interes RS, bude dio našeg tima”, rekao je Dodik

Na tribini u Modriči predstavljeni su i kandidati za Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH i narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 4 Jovan Mišić, kandidat za Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH rekao je “Naš cilj je da Modriča napreduje. Mi nemamo vremena da Modriča gubi vreme i da se vraća 20 godina u nazad”.

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne Jedinice dva Obren Petrović pozvao je prisutne da glasaju za kandidate SNSD-a, te Dodika i Cvijanovićevu.

“Ovo je jedinstvena prilika da glasamo za odbranu RS, da glasamo za jaku ličnost, a to je Milorad Dodik, koji će RS voditi pravedno i pošteno u narednom periodu”, rekao je Petrović.

On očekuje da će narod biti biti jedinstven i složan i da će, zajedno sa Željkom Cvijanović u Sarajevu braniti interese RS.

“Ništa na uštrb Federacije BiH, ali ćemo u Sarajevu braniti interese svih građana RS. Mi pozivamo druge političke partije, kao što smo i u prethodnom periodu pozivali, da zajednički branimo Republiku”, rekao je Petrović. Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS iz Izborne jedinice šest Stojan Marinković pozvao je građane da izađu na izbore i daju svoj glas listi SNSD-a, kandidatima za inokosne funkcije – Cvijanovićevu i Dodika.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo