Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Dodik na Twitteru: Svi se šokiraju kad iznosim stavove o muslimanima. A nikome ne smeta kad Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna dok su džamije pune?

Preporučeno

Milorad Dodik poručuje da “napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira RS ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ‘srpski secesionisti'”.

Stavovi političke grupacije koja djeluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za nas, ali nam je simptomatično da podržavaju politiku muslimanske SDA, jer poruke koje dolaze su iste.

To bi bilo isto kao da nam kažu da su za nas obavezujući stavovi SDA, napisao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Twitter nalogu.

Upravo se čita:  Telemach BH: Dižemo vam cijene računa od Nove godine, imamo veće troškove poslovanja

Dodik poručuje da “napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira RS ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ‘srpski secesionisti'”.

“Јedine blokade koje postoje dolaze od SDA koja svakodnevno šalje poruke da u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate! Žao nam je što do američkih i evropskih zvaničnika još nisu doputovale informacije da Izetbegović u zvaničnim dokumentima svoje partije najavljuje stvaranje unitarne islamske države BiH”, napisao je Dodik.

Upravo se čita:  Konaković i Nikšić u Banjoj Luci: "RS je u BiH, u zabludi ste. U Srbiju idete sa bh. pasošima"

Naglašava kako se “svi šokiraju i užasavaju kad iznosi svoje stavove o muslimanima, jer to navodno vrijeđa ljude”.

“A kako to da nikome ne smeta kad Bakir Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna i ima budućnost dok su džamije pune? Gdje su tu Srbi i Hrvati? To je jasna poruka da u takvoj Izetbegovićevoj islamskoj državi nema mjesta za nas. Zar ćemo dopustiti da nam uzmu sve, našu slobodu, naša prava, da izbrišu naš identitet”, dodao je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo