Subota, 2 srpnja, 2022

Dodik na Twitteru: Svi se šokiraju kad iznosim stavove o muslimanima. A nikome ne smeta kad Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna dok su džamije pune?

Nemojte propustiti

Milorad Dodik poručuje da “napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira RS ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ‘srpski secesionisti'”.

Stavovi političke grupacije koja djeluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za nas, ali nam je simptomatično da podržavaju politiku muslimanske SDA, jer poruke koje dolaze su iste.

To bi bilo isto kao da nam kažu da su za nas obavezujući stavovi SDA, napisao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Twitter nalogu.

Dodik poručuje da “napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira RS ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ‘srpski secesionisti'”.

“Јedine blokade koje postoje dolaze od SDA koja svakodnevno šalje poruke da u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate! Žao nam je što do američkih i evropskih zvaničnika još nisu doputovale informacije da Izetbegović u zvaničnim dokumentima svoje partije najavljuje stvaranje unitarne islamske države BiH”, napisao je Dodik.

Naglašava kako se “svi šokiraju i užasavaju kad iznosi svoje stavove o muslimanima, jer to navodno vrijeđa ljude”.

“A kako to da nikome ne smeta kad Bakir Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna i ima budućnost dok su džamije pune? Gdje su tu Srbi i Hrvati? To je jasna poruka da u takvoj Izetbegovićevoj islamskoj državi nema mjesta za nas. Zar ćemo dopustiti da nam uzmu sve, našu slobodu, naša prava, da izbrišu naš identitet”, dodao je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Toplotni val u Europi: Oboreni višestruki junski rekordi

Junski temperaturni rekordi oboreni su u Sloveniji i Hrvatskoj, dok je u Bosni i Hercegovini temperatura bila 0,2 Celzijeva...

Možda vas zanima i ovo