Subota, 12 lipnja, 2021

Dodik na Vučićevom mitingu: RS je država u kojoj žive Srbi, nećemo granicu na Drini

Nemojte propustiti

Građani Srbije okupili su se u Beogradu na mitingu Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

U prvom redu, odmah uz Vučića, stajao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji se obratio prisutnima nakon premijerke Srbije Ane Brnabić, ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

-Došao sam ovdje da svima vama isporučim ljubav koju Srbi u Republici Srpskoj imaju za Srbiju, za njeno rukovodstvo, za njenu snagu – kazao je Dodik na početku obraćanja.

– RS nije dozvolila da BiH prizna Kosovo. I mi pratimo politiku Srbije i mi jasno i glasno govorimo da ne možemo u NATO zato što su inama u dva navrata bacali bombe, zato što nećemo da granica bude na Drini. Mi smo svoju odluku donijeli i pratit ćemo Srbiju. Ništa normalnije nema od toga da RS u važnim geostrateški prilikama prati Srbiju – rekao je Dodik.

Dodao je da je važno da se zna budućnost Srbije i da to podrazumijeva mir.

– Mi u RS-u veoma jasno, za razliku do vremena od prije, možemo da kažemo svoj stav. Za nas je RS trajna kategorija, za nas je RS država u kojoj žive Srbi, a Srbija zemlja i država u koju smo zagledani – dodao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo