Subota, 4 prosinca, 2021

Dodik najavljuje nove blokade: Ako nema podrške za izgradnju HE “Buk Bijela” i aerodroma u Trebinju, nećemo ni mi podržati projekte na nivou BiH

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Dodik je najavio da Republika Srpska neće više davati bianco podršku projektima na nivou BiH i Federacije BiH (FBiH) zbog pokušaja blokade izgradnje hidroelektrane “Buk Bijela” i aerodroma u Trebinju.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da vladajućoj koaliciji za sve što radi o pitanju vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj ne treba opozicija i za utorak najavio novi sastanak stranaka koje čine tu koaliciju.

Dodik je naglasio da ne poziva opoziciju u Republici Srpskoj ni na šta, jer “oni ne zaslužuju nikakav poziv”.

– To je jedna bolesna ekipa ljudi, koja samo gleda svoju ostrašćenost i iskazivanje mržnje. Tako se može tumačiti i jučerašnji istup opozicije, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je on taj koji neće sa opozicijom, koja je, kako je naveo “dekadentna priča”.

– To je najbolje potvrdio (izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabriel) Escobar, koji je rekao da je nazvao lidere u BiH i obezbijedio da ne budu dio jedinstvene odbrane Republike Srpske. Ima li šta gore od toga? To je etiketa poslije koje se ne trebaju pojaviti u javnom svijet”, naveo je Dodik.

On je naglasio da su politike Republike Srpske jasne, precizne, ustavne i dejtonske, te da onaj ko misli da bude izvan toga neka bude, prenosi Srna.

Dodik je istakao da se patriotizam mora razviti, te da ne može priča o komoditetu da bude dominantna, jer danas niko u svijetu ne živi dobro.

Najavio je da Republika Srpska neće više davati bianco podršku projektima na nivou BiH i Federacije BiH (FBiH) zbog pokušaja blokade izgradnje hidroelektrane “Buk Bijela” i aerodroma u Trebinju.

Dodik je ukazao da izgradnju hidroelektrane “Buk Bijela” i aerodroma u Trebinju u Sarajevu pokušavaju da blokiraju bez ikakvog razloga, samo da se nanese šteta Republici Srpskoj.

– Zbog toga je prošlo vrijeme i naše bianco podrške projektima na nivou BiH i federalnim projektima. Sad će reći da Dodik uslovljava. Da, uslovljavam, jer su oni prvi počeli, nisam ja, naglasio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo