Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Dodik nakon razgovora sa Schmidtom: Rekao sam da se ne ponaša kao slon u staklenoj bašti

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Kako prenosi Srna, danas je Dodik rekao da na dolazak novog visokog predstavnika on gleda drugačije.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i kandidat Njemačke za visokog predstavnika u BiH Christian Schmidt saglasili su se da je odgovornost za budućnost države na izabranim predstavnicima vlasti, a da svi procesi, uključujući i pomoć međunarodne zajednice, moraju biti zasnovani na miru i volji naroda.

U jučerašnjem telefonskom razgovoru sa Schmidtom, Dodik je podsjetio na stav iz entiteta Republika Srpska da je “potrebno zatvoriti Kancelariju visokog predstavnika u BiH, te da su način imenovanja i nadležnosti visokog predstavnika određene isključivo Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma”, saopšteno je iz Kabineta predsjedavjućeg Predsjedništva BiH.

Kako prenosi Srna, danas je Dodik rekao da na dolazak novog visokog predstavnika on gleda drugačije.

– Dolazak visokog predstavnika ja ne vidim kao što mnogi ovdje gledaju. Ovo će biti prilika, što sam rekao i Schmidtu, da, ako hoće, može rehabilitovati ulogu visokog predstavnika i da se vrati u svoj mandat predviđen Aneksom 10, a ne da se ponaša kao slon u staklenoj bašti, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je veliko prisustvo međunarodne zajednice u BiH ”očigledno postalo dosadno, pa se sada pokušava naći neki novi sadržaja rada”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo