Petak, 27 siječnja, 2023

Dodik nakon sastana u Banjaluci: SNSD, Osmorka i HDZ – struktura koja će formirati vlast na nivou BiH

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je jučer naglasio da će eventualni dogovor zavisiti od toga hoće li se odblokirati projekti važni za Republiku Srpsku.

Završen je sastanak o uspostavi vlasti na nivou Bosne i Hercegovine između predstavnika stranaka Osmorke i SNSD-a. Lider SNSD-a Milorad Dodik se kratko oglasio na Twitteru, rekavši da su sa predstavnicima Osmorke razgovarali o formiranju Vijeća ministara i drugih organa na nivou BiH.

“SNSD s koalicionim partnerima, Osmorka i HDZ definitivno je struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je dogovoreno da već sljedeće sedmice timovi koje su precizirali održe sastanke kako bi krenuli u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom i institucionalnim kretanjem.

Dodik je jučer naglasio da će eventualni dogovor zavisiti od toga hoće li se odblokirati projekti važni za Republiku Srpsku.

“To su Buk Bijela, to je aerodrom Trebinje, to je svakako gas koji treba da prođe. Od tih garancija koje ćemo dobiti zavisiće i naše krajnje opredjeljenje. Ako nema deblokade mi nećemo ići u vlast. Što da tamo sjedimo ako predstavljamo ikebane”, rekao je jučer Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo