Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Dodik nakon sastanka s Vučićem podržao misiju EUFOR-a u BiH: Nisam spreman za Republiku Srpsku da žrtvujem mir!

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je jasno poručio kako nije spreman za Republiku Srpsku da žrtvuje mir, ali je spreman da žrtvuje sebe za RS.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je večeras u Beogradu, nakon sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, kako su se složili da je neophodno produžiti misiju EUFOR-Altea. Naglasio je kako mir u državi nema cijene i da ga nije spreman žrtvovati ni za Republiku Srpsku.

Dodik je upoznao Vučića sa “situacijom u Bosni i Hercegovini”.

“Vidim da su neki naši prijatelji veoma zabrinuti oko misije Altea. Želim da kažemo, misiju Altea treba produžiti i odobriti njeno funkcionisanje”, kazao je član Predsjedništva BiH.

Dodao je kako je situacija u BiH složena i da je kulminacija raznih događaj iz prošlosti.

“Ustavni sud BiH oduzima zemljište RS, ukida nam dan itd. Današnje stanje je takvo da je u Bosni i Hercegovini Republika Srpska, kao strana potpisnica svih aneksa Dejtonskog sporazuma, razvlašćena od poljoprivrednog zemljišta do šuma. To nije urađeno u Federaciji”, naveo je Milorad Dodik.

Sve je to kulminiralo od odluke Inzka do otkzivanja vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, dodao je on.

“RS je dala saglasnost da se osnuju Oružane snage, današnja situacija je sljedeća da Ustav Bosne i Hercegovine ne prepoznaje vojsku. Apsolutno je jasno da je kulminacija negativnih događaja po RS i srpski narod doveli su do reakcije”, kazao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je na kraju jasno poručio kako nije spreman za Republiku Srpsku da žrtvuje mir, ali je spreman da žrtvuje sebe za RS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik otkrio imena svjetskih lidera od kojih očekuje pomoć i tri načina kako će postići zacrtano: Sva s**nja ovdje su napravila četiri neizabrana...

The Guardian u tekstu koji potpisuje Daniel Boffey navodi da je Dodik posljednjih sedmica naširoko osuđivan zbog njegove namjere...

Možda vas zanima i ovo