Subota, 4 prosinca, 2021

Dodik nakon sastanka Varhelyijem: Dobro bi bilo da povučemo ta sredstva od EU

Nemojte propustiti

U Sarajevu je sinoć održan sastanak komesara EU za proširenje Olivera Varhelyija i šefa Delegacije EU u BiH Johann Sattler sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjaavio je da je evropski komesar za proširenje EU Oliver Varhelyi na sinoć održanom sastanku u Sarajevu poručio da bi BiH mogla da ostane bez investicione podrške EU.

– Ukoliko ne uspijemo da angažujemo ta sredstva, mi imamo alternativne mogućnosti. Mi ćemo održati investicione aktivnosti na tom planu – istakao je Dodik, ne preciziravši koje su to alternativne mogućnosti.

Ipak, rado bi da povučemo ta sredstva EU.

– Dobro bi bilo da povučemo ta sredstva od EU. Ona su svakako kvalitetna, ali ako je to politički motivisano, onda to može da bude problem. EU jeste djelovala na taj način da je svaki plasman pa i onaj najmanji uvijek politički vezivala za neke političke procese i promjene – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da Varhelyi ima dosta informacija o stanju u BiH.

Podsjećamo, u Sarajevu je sinoć održan sastanak komesara EU za proširenje Olivera Varhelyija i šefa Delegacije EU u BiH Johann Sattler sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo