Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Dodik napokon smogao snage i čestitao Bidenu: Čestitam na pobjedi

Autor:srna

Nemojte propustiti

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Slučaj u BiH: Nakon smrti mladića samo smanjena plata dispečeru Hitne pomoći

Srđanov brat Nemanja rekao je za “Nezavisne” da je poražavajuća činjenica to što je propisano da se u ovakvim...

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku SAD Joe Bidenu povodom pobjede na izborima.

“U kapacitetu predsjedavajućeg Predsjedništvu BiH, kao i predstavnika srpskog naroda u ovoj instituciji, čestitam na izbornoj pobjedi i osvojenom mandatu na jednoj od najvažnijih i najuticajnijih funkcija u svijetu – funkciji predsjednika Sjedinjenih Američkih Država”, istakao je Dodik u čestitki.

On je naglasio da su SAD, sa kojima ”srpski narod dijeli prijateljstvo i savezništvo duže od jednog vijeka”, jedan od autora i garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je rekao da se datum usaglašavanja, 21. novembar, slavi kao važan praznik u Republici Srpskoj, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Jasno je da je za srpski narod, i mene lično, neprihvatljivo obilježavanje 25. novembra, datuma preuzetog iz prethodnog, komunističkog režima SFRJ, kao i datuma koji je najavio početak građanskog rata u BiH, 1. marta, tim više što BiH nema definisan niti usvojen Zakon o praznicima. Složićete se da je uzajamno poštovanje temelj uspješne i produktivne saradnje, koja je i BiH i regionu u cjelini, prijeko potrebna”, istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je predsjedniku SAD Joe Bidenu uputio izraze iskrenog poštovanja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beogradski analitičar zabrinut: “Vijest o razgovoru između Bidena i Mereklove o prioritetima zajedničkog djelovanja na Zapadnom Balkanu nije dobra za nas”

Iako su brojni analitičari prognozirali da novom američkom predsjedniku Joe Bidenu Balkan neće biti visoko na skali prioriteta, on...

Možda vas zanima i ovo