Nedjelja, 18 travnja, 2021

Dodik nastavlja po svom: Iskoristiću svaki način da srušim antidejtonsku Bosnu i Hercegovinu, drago mi je da Srbija ima prioritet da brani RS

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da “brani dejtonsku BiH, a ovu antidejtonsku ruši, te da je neuspješan pokušaj da kroz BiH nametnu majorizaciju Srba”.

– Iskoristiću svaki način koji se ukaže da srušim antidejtonsku BiH. Nas onemogućavaju da se razvijamo demokratski, ekonomski i uzeli su nam sva prava, rekao je Dodik za Prvu TV u Crnoj Gori, javlja Srna.

Dodik je rekao da “ne razumije duh Dejtona, ali da zna šta je Dejtonski sporazum i da njega poštuje”.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

– Kada god dođe neki strani ambasador ponavlja se ista priča da se majorizuju Srbi i Hrvati, a da se sve centralizuje. Srbi za to nemaju razloga, Republika Srpska ima svoju liniju, granicu prema drugom entitetu i mislim da će ta granica biti međunarodna, rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da Srbi, kao konstitutivan narod u BiH, imaju pravo na samoopredjeljenje.

– Referendum je realan i nikada ne smijemo ostati bez te realnosti, ali moramo biti ozbiljni ljudi. Moramo imati istorijsko strpljenje. Kada bi raspisali referendum za samostalnom Republikom Srpskom povezanom sa Srbijom i državnom zajednicom sa Srbijom, ali ne da u toj integraciji izgubimo RS nama ne treba međunarodno priznanje, jer je Srbija nezavisna država, rekao je Dodik.

Kaže da je “istorija BiH tragična”.

– Prije će se Evropa raspasti, nego što će BiH ući u EU, poručio je Dodik.

On je kazao da je “najveći nacionalni interes Srbije – Republika Srpska u kojoj živi milion i po Srba, kao i da Kosovo bude integrisao u sastav Srbije”.

Dodik je rekao da je “integracija najveći stepen zaštite Srba”.

– Drago mi je što je Srbija utvrdila da je njen prioritet Republika Srpska i da brani Republiku Srpsku. Tamo gdje postoji srpski narod tamo i Srbija ima svoj državni interes. Moramo štititi i Srbe u Crnoj Gori i to je državni interes Srbije, rekao je Dodik.

Dodik je kazao i to “da Srbi u BiH neće dozvoliti da BiH uđe u NATO”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I Grlić Radman osudio Janšin non paper: “Hrvatska se protivi bilo kakvom prekrajanju granica”

Hrvatska ne bježi od otvorenih pitanja koje ima u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i želi ih riješiti baš...

Možda vas zanima i ovo