Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Dodik ne odustaje: Vrijeđa nas kad kažu da smo mi bosanski Srbi

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Krušedolu da je napadnut srpski nacionalni identitet, jezik i vjera, ali da su Srbi kao narod spremni da odbrane svoje osnovne vrijednosti, kao i Srbiju i Republiku Srpsku

-Okupljajući se na ovaj način, mi šaljemo poruku da smo kao narod spremni da branimo i odbranimo te naše osnovne vrijednosti. A time, istovremeno, branimo naše dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku, rekao je Dodik u obraćanju na Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru “Krušedolska zvona”, koji je danas održan u fruškogorskom manastiru Krušedol u prisustvu više od hiljadu ljudi.

Prema njegovim riječima, osnovna borba srpskog naroda danas je borba za nacionalni identitet.

-Nas vrijeđa kada kažu u BiH da smo mi bosanski Srbi. Kažem im da je to za nas uvreda. Nismo mi nikakvi bosanski Srbi! Mi smo dio jednog velikog i časnog srpskog naroda. Konačno bi to morali prihvatiti u BiH, ali i u inostranstvu i shvatiti da nismo nikakvi Bosanci već Srbi i da je naša država Republika Srpska, naglasio je Dodik, praćen burnim aplauzima, javljaju srbijanski mediji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo