Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Dodik neće prihvatiti izjavu u kojoj se osuđuje agresija na Ukrajinu: Idem u Brisel da im kažem

Autor:RTRS

Nemojte propustiti

– Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz Republike Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne – rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u Bosni i Hercegovini i ne može da riješi mnoge stvari, a onda poziva političare iz BiH u Brisel.

– U Briselu predlažu neke deklaracije, rezolucije, a iz BiH je pozvano 16 predsjednika političkih partija. Zamislite, izabrani po kriterijima da su predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, koja nije parlament već zbir parlamenata kao što je Parlamentarna skupština Vijeća Evrope. To je ista priča – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da “oni uporno žele da naprave čudo oko tog parlamenta”.

– Lijepo ću im to reći u nedjelju u Briselu. Traže da se mnoge stvari istaknu u rezoluciji, a jedna od njih je da, eto mi osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz Republike Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne – rekao je Dodik.

On je naveo da će putovati u Brisel ali da ne zna šta je ideja organizatora kada je riječ o susretu.

– Oni ne žele da nas puste da sami pokušamo nešto da dogovorimo. Na kraju krajeva, ovdje je situacija stabilna i mirna – naglasio je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo