Petak, 22 rujna, 2023

Dodik neće prihvatiti izjavu u kojoj se osuđuje agresija na Ukrajinu: Idem u Brisel da im kažem

Autor:RTRS

Preporučeno

– Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz Republike Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne – rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u Bosni i Hercegovini i ne može da riješi mnoge stvari, a onda poziva političare iz BiH u Brisel.

Upravo se čita:  Stevandić prijeti: Bilo kakav atak na sigurnost Dodika put je u nezavisnost RS

– U Briselu predlažu neke deklaracije, rezolucije, a iz BiH je pozvano 16 predsjednika političkih partija. Zamislite, izabrani po kriterijima da su predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, koja nije parlament već zbir parlamenata kao što je Parlamentarna skupština Vijeća Evrope. To je ista priča – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da “oni uporno žele da naprave čudo oko tog parlamenta”.

Upravo se čita:  Dodik nastavlja po svom: 'Istražujemo ko je Schmidtu dao diplomatski pasoš'

– Lijepo ću im to reći u nedjelju u Briselu. Traže da se mnoge stvari istaknu u rezoluciji, a jedna od njih je da, eto mi osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz Republike Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne – rekao je Dodik.

Upravo se čita:  Žestok govor Komšića na Vlašiću: Ne dozvoljavam da misle da sam glupi Bosanac. Neću da razgovaram ni sa kim ko je prešao crvenu liniju

On je naveo da će putovati u Brisel ali da ne zna šta je ideja organizatora kada je riječ o susretu.

– Oni ne žele da nas puste da sami pokušamo nešto da dogovorimo. Na kraju krajeva, ovdje je situacija stabilna i mirna – naglasio je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

SK: Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine!

Kako Sport Klub saznaje iz pouzdanih izvora, Savo Milošević je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine! U ovom kvalifikacionom...

Možda vas zanima i ovo