Četvrtak, 28 siječnja, 2021

Dodik o proslavi neustavnog Dana RS-a: Ustavni sud BiH nije institucija gdje bi mi trebali da tražimo dozvolu šta i kada da slavimo

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Sjećate li se snijega koji je zatrpao BiH 2012. godine? Meteorolog Face TV-a odgovara očekuje li nas isto i ovog februara

Sladić je otkrio da li je u februaru moguće očekivati jači i intenzivniji snijeg, kakav smo imali 2012. godine. Meteorolog...

Skandalozan istup načelnika Srebrenice: Mladen Grujičić ljut, poziva na otcjepljenje RS

Grujičić odluku CIK-a kao i današnju Suda BiH smatra skandaloznim i sramotnim i dodaje "da se pokazalo da se...

Sud BiH odbacio žalbe: Izbori u Srebrenici i Doboju će biti ponovljeni

Sud BiH odbio je sve žalbe koje su upućene na odluke Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u...

Totalni raspad sistema: BiH naručila vakcine, ali niko ne zna šta je naredni potez da bi one stigle

Bosna i Hercegovina naručila je milion 232 hiljade doza vakcina preko Covaxa, a 892 hiljade preko mehanizma snabdijevanja Evropske...

Pojašnjava kako zbog pandemije ove godine je obilježeno na nešto drugačiji način, ali da se Republika Srpska od početka pandemije pa sve do danas pokazala kao odgovorna “zemlja” prema svakom svom stanovniku.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH za medije je povodom 9.januara- neustavnog Dana Republike Srpske kazao da je Republika Srpska viševjekovna ideja.

– Proglašavanjem Republike Srpske zaustavljeno je kontinuirano urušavanje srpske nacionalne ideje, koje je na ovim prostorima prisutno od dolaska Turaka, preko Austrougara, komunista, pa sve do danas. Srbi na ovim prostorima nikada se nisu mirili sa ulogom koju su im nametali različiti osvajači, a svoje rodoljublje su iskazivali prema Srbiji o kojoj su baš ovdje spjevani najljepši stihovi rodoljubive poezije na srpskom jeziku, istakao je Dodik.

Između ostalog, istaknuo je da je Republika Srpska najsjajniji biser srpske istorije, jer navodi kako se ništa tako dugo, tako mučno i uz tolike žrtve nije stvaralo.

– Rasprave kada je nastala Republika Srpska i uključivanje Ustavnog suda BiH u tu priču vidim kao jednu od onih koji se ne mire što je uopšte stvorena, jer su otvorili polemiku o toliko očiglednim i neoborivim činjenicama. Odluka Ustavnog suda BiH ne može da promijeni istoriju niti može da utiče na osjećanja ljudi u Republici Srpskoj. Ustavni sud BiH nije svakako institucija gdje bi mi trebali da tražimo dozvolu šta i kada da slavimo, kazao je Dodik za Srnu.

Pojašnjava kako zbog pandemije ove godine je obilježeno na nešto drugačiji način, ali da se Republika Srpska od početka pandemije pa sve do danas pokazala kao odgovorna “zemlja” prema svakom svom stanovniku.

– Nevolja koja nas je snašla pokazala je sve kapacitete koje imamo, pokazala je stručnost koja je stavljena u funkciju odbrane života, infrastrukturu u koju se ulagalo godinama. To je takođe Republika Srpska. Ona koja nam garantuje slobodu ali i pravo na život i u ovom slučaju pravo na dostojanstveno liječenje. Nikome to pravo nije uskraćeno niti je bilo ko u Republici Srpskoj izgubio život jer za njega nije bio krevet, respirator ili bilo koje druge vrste podrške, naglasio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ništa nije vječno: Dragane, spremi se – oni već kucaju na vrata!

Dragan Čović i HDZ BiH već odavno nemaju pravu političku oporbu u BiH. Taj neugodan posao je odavno završen...

Možda vas zanima i ovo